TOEFL Examentraining

Niveau: Gevorderd (B1/B2), Vergevorderd (B2/C1)

Ga je binnenkort het TOEFL-examen maken? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. In de Examentraining TOEFL richten we ons niet alleen op het verbeteren van je Engelse taalvaardigheid, maar zorgen we er vooral voor dat je goed voorbereid bent op het examen.

Over de cursus

TOEFL staat voor ‘Test of English as a Foreign Language’. Het TOEFL-examen is een veelgebruikte indicatie binnen het hoger onderwijs, bij immigratie of voor werkgevers. Je kunt ermee aantonen dat je taalniveau Engels op een gevorderd niveau is.

In de Examentraining TOEFL leer je onder andere om een gesprek gaande te houden, om te discussiëren en om je vocabulaire uit te breiden. Bij de onderdelen luisteren en lezen oefen je om de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden waarbij je belangrijke details niet uit het oog verliest. Daarnaast gaan we in op schrijfvaardigheid: je analyseert examenopgaven, je structureert argumenten en je oefent met werkwoordstijden en grammaticale onderwerpen. We helpen jou om je score te verhogen door het oefenen met examenstrategieën en met lesmethodes die speciaal op het examen gericht zijn.

Leerdoelen

Na het afronden van deze cursus:

  • is je Engelse taalvaardigheid verbeterd.
  • ga je vol zelfvertrouwen het TOEFL-examen tegemoet.
  • staat niets je in de weg voor een Engelstalige studie of internationale carrière.

Methode

  • In deze examentraining gebruiken we de methode Official Guide to the TOEFL Test. Zoals de naam al aangeeft, is deze methode speciaal ontwikkeld om jou volledig klaar te stomen voor het TOEFL-examen. We rekenen erop dat je dit boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.
  • Het bijzondere aan de gebruikte methode is dat het boek van dezelfde makers komt als van het examen zelf. Een betere voorbereiding kun je je niet wensen!

Tijdsinvestering

  • We vragen van jou om de bijeenkomsten thuis voor te bereiden. Hier ben je ongeveer 2 tot 3 uur per bijeenkomst mee bezig. Je ontvangt duidelijke instructies en oefeningen zodat je zelfstandig aan de slag kunt.