Cursus Academisch Engels

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2), Gevorderd (C1/C2)

Volg jij een Engelstalige studie? Of ga jij je afstudeeropdracht of scriptie in het Engels schrijven? Maar weet je niet altijd zeker of je zaken wel goed verwoordt? Dan is deze cursus geschikt voor jou! In deze cursus werk jij aan je ‘academic skills’. Hierdoor verbeter jij je studieresultaten, gaat het geven van presentaties in het Engels je gemakkelijker af en ben je minder tijd kwijt met opdrachten in het Engels.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Klassikale cursus

€250,00

Inschrijven

Over de cursus Academisch Engels

In deze cursus ligt de focus op het schrijven en presenteren. Gedurende de cursus krijg je veel persoonlijke feedback, op zowel het schrijven als het presenteren. Je leert je sterke punten kennen en je komt erachter waar jouw persoonlijke valkuilen liggen. Je verbetert onder andere je uitspraak en leert je woordgebruik aan te passen aan een academische context. Kortom: je boekt snel resultaat en je krijgt meer zelfvertrouwen in het gebruik van het Engels.

In deze cursus gaan we aan de slag met verschillende academische teksten. Je leert hoe je een artikel snel kan scannen en hoe je informatie uit een artikel analyseert. Je gaat ook zelf aan de slag, via verschillende schrijfopdrachten oefen je met het opbouwen en structureren van academische teksten. Tegelijkertijd fris jij je grammaticakennis op. Voor de schrijfopdrachten kun je in sommige gevallen gedeeltes van je eigen geschreven academische teksten gebruiken.

Tijdens de cursus ga je veel oefenen met het geven van presentaties. Door veel te oefenen, gaat het presenteren je steeds makkelijker af. Je gaat vloeiender Engels spreken en je hoeft minder te zoeken naar de juiste woorden.

Leerdoelen

Deze cursus is geschikt voor bachelor- en master-studenten (Hbo & universiteit) die minimaal de Engelse taal beheersen op een B2-niveau.

Wil je jouw niveau weten? Maak dan onze gratis instaptoets.

Na het afronden van deze cursus:

 • heb jij je academische woordenschat vergroot;
 • spreek jij vloeiender Engels;
 • doorgrond jij snel academische artikelen;
 • heb jij je academische schrijfstijl verbeterd;
 • weet je hoe je een artikel structureert;
 • heb je geoefend met het geven van academische presentaties;
 • heb je zelfstudiestrategieën verworven, zodat je precies weet hoe je het beste je tijd kan indelen tijdens het studeren.

Methode

Tijdens deze interactieve cursus zijn er individuele opdrachten, maar je werkt ook in tweetallen of in kleine groepjes. In de lessen krijg je veel feedback, zowel van de docent als van je medecursisten.

Tijdsinvestering

Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 1 uur en 45 minuten.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • Deze cursus wordt zowel op locatie als in de virtual classroom aangeboden. Via de buttons hierboven schrijf jij je in voor de locatie naar keuze. Kies je voor les op locatie, dan vinden de lessen plaats in kleine groepen. Hier vind je een overzicht van alle maatregelen die wij getroffen hebben op onze leslocaties tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft, zodat we direct een goede start kunnen maken.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 80% van de bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU-e-mailadres en de korting wordt automatisch verrekend.
Doe de testWat is jouw taalniveau?

Benieuwd naar jouw taalniveau? Maak onze gratis niveautest. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een indicatie van je taalniveau en een persoonlijk advies van een docent Engels. Zo weet je zeker dat jij een cursus Engels kiest die bij je past.