Datum : 07 mei 2024 Categorie : Blog

Interview met Reitze Verkerk: Toewijding aan service en groei bij Babel

Ontmoet Reitze Verkerk, een cruciale kracht achter de Service Desk van Babel. Met jarenlange ervaring in het oplossen van klantvraagstukken en het sturen van innovatieve projecten, vertelt Reitze hoe hij zijn carrière bij Babel heeft opgebouwd en wat zijn werk zo lonend maakt.

Hoe begon je carrière bij Babel?

Ik ben begonnen bij de cursuscoördinatie, een rol die ik parttime op mij nam. Door de jaren heen ben ik doorgegroeid tot Senior Service Desk medewerker / procesbeheerder. Dit pad was niet vooraf uitgestippeld; het echte werk is

altijd rijker dan hoe het op papier kan verschijnen. Mijn werk is erg reactief; mensen komen met allerlei vragen naar ons toe, en die pakken we dan aan.

Wat doe je precies bij de Service Desk?

Op de Service Desk ben ik de vraagbaak voor alles wat met cursussen te maken heeft. Ik ben ook betrokken bij IT-projecten en neem soms opnames voor luistertoetsen op. Dit aspect van mijn werk groeit nog steeds, omdat ik de mogelijkheid heb om mij met diverse taken bezig te houden.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk is het helpen van mensen. Het directe contact met cursisten, docenten en collega’s geeft veel voldoening. Ik zie onmiddellijk de impact van mijn hulp. Dit, in combinatie met een geweldig team, maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Hoe ben je gegroeid in je rol binnen Babel?

Met de jaren heb ik steeds meer kunnen laten zien wie ik ben en wat mijn sterke punten zijn. Dit heeft geleid tot een meer creatieve en verbindende rol binnen de organisatie. Ik denk na over hoe we technologie kunnen gebruiken en hoe we onze kernwaarden kunnen bewaken, terwijl we blijven groeien en ontwikkelen.

Wat zijn de grootste uitdagingen in je rol?

Het balanceren tussen urgente problemen en complexere vraagstukken blijft een uitdaging. Soms moet er direct iets opgelost worden, terwijl andere kwesties meer aandacht nodig hebben. Het is mijn taak om hierin een evenwicht te vinden en iedereen gelijkwaardig te helpen.

Hoe zie je de toekomst van de Service Desk bij Babel?

Onze processen gaan we de komende periode stroomlijnen zonder onze persoonlijke touch te verliezen. Het gebruik van technologie helpt ons om sneller en duidelijker te communiceren, maar het persoonlijke aspect van onze service is wat ons onderscheidt van anderen.

Lees ook: