Datum : 16 maart 2022 Categorie : Blog, Nieuws, Cursisten over Babel

Ervaringen van een Summer School-cursist: ‘Ik heb ontzettend veel plezier gehad én nieuwe mensen ontmoet’

Elke zomer biedt Babel in samenwerking met de Universiteit Utrecht meer dan 30 zomercursussen Engels en Nederlands aan. In de maanden juli en augustus komen cursisten van over de hele wereld naar Utrecht om zich te verdiepen in een cursus. Een van die cursisten is de Italiaanse Pierpaolo, die in 2019 een maand in Utrecht heeft doorgebracht om beter Engels te leren. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen.

Hoe lang ben je in Utrecht geweest?

‘Ik ben een maand in Utrecht geweest om met een cursus mijn niveau Engels te verbeteren, voornamelijk om C1-niveau te behalen. Ik woonde in een appartement met vijf andere buitenlandse studenten en de lessen volgde ik in de cursusruimtes van Babel.”

Wat vond je het leukste aan de Summer School?

“Ik vond het heel leuk om mijn cultuur en ervaringen te delen met andere cursisten. We kregen namelijk niet alleen les in de klassieke vorm, maar we leerden de taal ook door te debatteren en elkaar te leren kennen. Het was dus veel meer dan simpelweg naar een docent luisteren en huiswerk maken. We verbeterden onze communicatieve vaardigheden en relaties op hetzelfde moment.”

Wat was je ervaring met de docenten?

“De docenten waren ontzettend aardig en behulpzaam. Ze brachten hun liefde voor de onderwerpen echt over en waren erg sympathiek. Een van de docenten, dhr. Rob Gainey, had bijvoorbeeld altijd tijd om gezellig na de lessen met ons te praten.”

Wat was je ervaring met de stad Utrecht?

“Utrecht is een prachtige stad en vooral de kathedraal is geweldig. Ik merkte dat het erg handig is om een fiets te gebruiken als vervoersmiddel; dat is snel, goedkoop en milieuvriendelijk. Misschien dat het openbaar vervoer wat duurder was, maar over het algemeen vond ik de kosten voor levensonderhoud redelijk normaal. Vooral de kortingen voor studenten waardeerde ik zeer!”

Heb je nieuwe mensen leren kennen?

“Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, onder andere uit Europa, Azië en Zuid-Amerika. Aan de Summer School heb ik een goede vriend overgehouden, Pablo uit Chili, waar ik nu nog contact mee heb.”

Hoe zag een reguliere dag eruit?

“Doordeweeks werd ik gemiddeld om 7.00 uur wakker. Tot 14.00 / 15.00 volgde ik lessen, daarna maakte ik huiswerk en vaak ging ik rond 17.00 naar de sportschool of de stad in met een vriend. Daarna avondeten en in de avond hadden we soms avondactiviteiten met de Summer School of ik ging zelf met vrienden op pad.”

Heb je ook nog andere dingen gedaan, buiten studeren om?

“Tijdens de weekenden ging ik vaak naar verschillende plaatsen en bezienswaardigheden in de buurt van Utecht, bijvoorbeeld Amsterdam, Kasteel de Haar en Kinderdijk. En soms hield ik met mijn goede vriend Pablo een food contest. We hadden regelmatig discussies over de heerlijke gerechten uit onze thuislanden, wat weleens resulteerde in een wedstrijd waarin we genoeg eten maakten om het hele gebouw mee te kunnen voeden!”

Zou je de Summer School aanbevelen aan anderen?

“Ja, ik zou de summer school zeker aanbevelen. Ik vond het een mooie manier om een deel van mijn zomervakantie te besteden. Ik heb veel plezier gehad, nieuwe plaatsen ontdekt, nieuwe mensen ontmoet en er in het bijzonder een goede vriend aan overgehouden. Ik kon nieuwe dingen leren en uitrusten op hetzelfde moment. Mijn dagelijkse problemen en beslommeringen kon ik die weken even opzij zetten. Dankzij Summer School kon ik mezelf ontspannen, stress verminderen en vond ik tijd om aan mezelf te werken.”

Volg een cursus aan de Utrecht Summer School

In samenwerking met de Universiteit Utrecht, organiseert Babel deze zomer meer dan 30 cursussen Engels en Nederlands. Naast de taalcursussen wordt er ook voor huisvesting en sociale activiteiten gezorgd. Bekijk de mogelijkheden!

Utrecht Summer School

Lees ook: