Maatwerk voor bedrijven

Steeds meer bedrijven vinden hun weg naar Babel. En dat is niet voor niets. Wij garanderen ervaren docenten, een flexibele opstelling en een scherp tarief. Onderaan de pagina staan enkele voorbeelden van maatwerktrainingen die wij in het verleden hebben verzorgd.

Wil je meer informatie over een op maat gemaakte taaltraining?
Onze adviseurs staan je graag te woord. Je kunt contact opnemen via 030-2270008 of advies@babel.nl, of vul een van onderstaande formulieren in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Contact

Offerte

Maatwerk voor onderwijsinstellingen

Babel werkt sinds enkele jaren intensief samen de Universiteit Utrecht. Via deze samenwerking hebben wij inmiddels vele trainingen voor (hoger) onderwijsinstellingen mogen verzorgen; cursussen voor zowel wetenschappelijk als ondersteunend personeel. Ben je op zoek naar een taaltraining op maat voor een onderwijsinstelling? Informeer ons over je wensen en wij doen een passend voorstel.

Maatwerk voor non-profit organisaties

Onze ervaring heeft geleerd dat non-profit instellingen vaak een andere taalbehoefte hebben dan bedrijven. Vaak is er sprake van formeel of juridisch taalgebruik en veel vakjargon. Informeer ons over je wensen en wij doen een passend voorstel.

Wij bieden maatwerk aan in de 13 onderstaande talen.

Zakelijk Engels
Zakelijk Duits
Zakelijk Italiaans
Zakelijk Russisch
Zakelijk Arabisch
Zakelijk Chinees
Zakelijk Portugees
Zakelijk Nederlands
Zakelijk Frans
Zakelijk Spaans
Zakelijk Indonesisch
Zakelijk Japans
Zakelijk Zweeds

Contact

Offerte

Voorbeelden mogelijkheden maatwerktraining

Zakelijke taaltraining op maat

Veel van onze cursisten die in het buitenland zakendoen, ondervinden moeilijkheden in de communicatie door culturele verschillen. In een zakelijke taaltraining op maat komen alle aspecten aan bod die u kunt tegenkomen als u zakendoet in het buitenland, bijvoorbeeld: omgangsvormen (beleefdheid en hiërarchie), onderhandelen, relaties opbouwen en onderhouden, non-verbale communicatie, en directe versus indirecte communicatie. De training wordt geheel op maat gemaakt, binnen de context van uw organisatie.

Professioneel klantcontact in het Engels

Voor een professioneel contact met de internationale klant aan de telefoon, receptie of in zakelijke brief-/e-mailwisselingen.

Masterclass “Language of Persuasion”

Deze masterclass is speciaal ontworpen voor bedrijven en hun staf. Met deze masterclass wordt de overtuigingskracht van de deelnemers vergroot. Daarnaast krijgen de deelnemers ook feedback op hun gebruik van de Engels taal. De deelnemers leren dus effectief te overtuigen in het Engels. Lees meer.

Assessment en bijscholing taalvaardigheid van hele organisaties

Voor diverse (grote) organisaties heeft Babel alle medewerkers getoetst op taalvaardigheid Engels of Nederlands en waar nodig de medewerkers bijgeschoold. Vooraf werd per functieprofiel een vereist taalvaardigheidsniveau gedefinieerd, waarna alle medewerkers een (online) intake hebben afgelegd. Binnen een jaar tijd is vervolgens het taalniveau van alle medewerkers weer op peil gebracht. Zie ook: “organisatiescan“.

Workshop spelling en grammatica

Steeds meer volwassenen hebben moeite met de spelling- en grammaticaregels van het Nederlands. Taalfouten in e-mails en brieven maken een onprofessionele indruk op klanten van bedrijven. In een driedaagse training worden de ingewikkelde regels voor u ontsluierd. We spijkeren u bij over onderwerpen als: leestekens, meervoudsuitgangen, afkortingen, tussenklanken, Engelse werkwoorden, de d’tjes en t’tjes en nog veel meer.

Nederlands in functie (Nederlands op de werkvloer)

  • Bestaat er binnen uw bedrijf soms onbegrip omdat een deel van de anderstalige medewerkers het Nederlands onvoldoende beheerst?
  • Wilt u dat uw werknemers zich verder scholen in hun vakgebied, maar is hun taalniveau daarvoor nog ontoereikend?
  • Schiet de taal van sommige medewerkers net iets tekort als het gaat om zaken als vergaderen, telefoneren of verslaglegging?

Babel verzorgt sinds enkele jaren bedrijfstrainingen Nederlands op de Werkvloer voor groepen anderstalige werknemers die hun Nederlands willen verbeteren. Die trainingen vinden plaats binnen het bedrijf en zijn afgestemd op de taalhandelingen die de deelnemers in hun functie moeten verrichten. De eerste stap is een analyse van de werksituatie en de knelpunten in de communicatie. Na een uitvoerige intake van de cursisten komt, in overleg met de opdrachtgever, een trainingsprogramma op maat tot stand waarin gewerkt wordt aan die taalvaardigheden die noodzakelijk zijn voor de specifieke werksituatie en functie.

Kennismakingscursus Nederlands

Buitenlandse medewerkers maken kennis met de Nederlandse taal en cultuur. Het accent van deze training ligt op spreekvaardigheid in alledaagse situaties, met bijzondere aandacht voor omgangsvormen. Onderwerpen zijn: kennismaken en begroeten, reizen in Nederland, korte formele en informele conversatie.

Klantervaringen