Cursus Japans: ontdek deze fascinerende taal

Ga je wonen, werken of studeren in Japan? Of wil je beter kunnen communiceren met je Japanse zakenpartners? Kies dan voor een cursus Japans bij Babel. Japan is de op twee na grootste wereldeconomie en de hoofdstad Tokio is een van de grootste metropolen van de wereld. Ook is Japan lid van belangrijke organisaties zoals de VN, de G7, de G8 en de G20. Reden te meer om Japans te leren: ook buiten Japan heb je veel baat bij een goede beheersing van de Japanse taal.

Cursussen Japans


Volg een cursus Japans

We bieden taalcursussen Japans op verschillende niveaus. Onze cursussen zijn interactief en praktijkgericht. Bekijk hieronder ons cursusoverzicht:

Beginners

 

Cursus            Aantal lessen
Aantal
weken
Start-
niveau
Doel-  niveau Prijs
Japans niveau 1 9 9 0 A1- €215,-
Japans niveau 2 9 9 A1- A1 €215,-
Japans niveau 3 9 9 A1 A1+ €240-
Japans niveau 4 9 9 A1+ A2- €240-
Japans niveau 5 9 9 A2- A2+ €260,-
Japans niveau 6 9 9 A2+ A2++ €260,-

Cursus Japans voor beginners

Ben je op zoek naar een beginnerscursus Japans? Kies dan voor een cursus Japans niveau 1 bij Babel. In kleine groepen leer je in korte tijd de basis van deze prachtige taal. Ideaal voor iedereen die het Japans goed onder de knie wilt krijgen! In de cursus Japans niveau 1 komen alle vaardigheden (luisteren, spreken, lezen, schrijven) aan bod, maar de nadruk ligt op luisteren en spreken. Er wordt allereerst een begin gemaakt met een alfabet (het Hiragana) en daarnaast leer je handige uitdrukkingen voor het dagelijks leven. Ook is er veel aandacht voor de cultuur.


Online of op locatie

Les op locatie
Kies je voor les op locatie? Dan volg je Japanse les in kleine groepen in ons monumentale pand aan de Nieuwegracht te Utrecht. Ons gebouw is zeer centraal gelegen en makkelijk bereikbaar. Vanaf het station loop je in 10 minuten naar Babel. Bovendien hebben we genoeg parkeergelegenheid als je liever de auto pakt.

Les in de virtual classroom
De virtual classroom is een online klaslokaal. Samen met medecursisten volg jij de lessen onder leiding van een ervaren taaldocent. Naast alle mogelijkheden van een echt lokaal, biedt de virtual classroom je ook leuke online tools, zoals een interactief whiteboard en live quizzen.


Waarom kies je voor een cursus Japans bij Babel?

97,9% van onze klanten is (zeer) tevreden
Uit onafhankelijk onderzoek van het CEDEO blijkt dat 97,9% van onze cursisten tevreden is over Babel. Onze lessen zijn van uitstekende kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van bewezen (online) lesmethodes en materiaal uit de praktijk, zodat jij je nieuwe kennis direct kunt toepassen. Niet voor niets zijn wij het grootste taleninstituut in de regio Utrecht.
Persoonlijke aandacht staat al 35 jaar bij ons centraal
Onze ervaren docenten geven op een interactieve manier les. Tijdens je taalcursus krijg je veel persoonlijke feedback van je docent. Hierdoor kun je het maximale uit je cursus halen en boek je veel resultaat in een korte tijd.
We besteden aandacht aan taal én cultuur
In onze lessen leer jij niet alleen de taal, we besteden ook aandacht aan de cultuur. Taal en cultuur zijn immers nauw verweven met elkaar. Wij geloven dat je het één niet kan onderwijzen zonder het ander.
We bieden een zeer uitgebreid (online) aanbod
Door ons uitgebreide aanbod is er altijd een cursus die bij jouw niveau past. De meeste van onze cursussen zijn zowel op locatie als in de virtual classroom te volgen.

Wist je dit al over de Japanse taal?

  • De Japanse taal kende tot ongeveer 2400 jaar geleden nog geen schrifttekens.
  • Het eerste schrift dat door de Japanners werd gebruikt, was het Chinese schrift. Dit wordt vaak karakterschrift genoemd, alhoewel feitelijk elk soort schrift een karakterschrift is.
  • Na de invoering van het karakterschrift bleek dat de Japanse taal veel rijker was dan de gebruikte tekens. Daarom werd tweemaal een eigen klankalfabet ontwikkeld. Het gevolg hiervan is dat het Japans maar liefst vier schriftsoorten kent. Maar laat je hier niet door afschrikken: in een cursus Japans bij Babel maak je op een toegankelijke manier kennis met de rijkdom van de Japanse taal en cultuur.
  • Enkele Japanse woorden hebben een Nederlandse oorsprong, met dank aan de bloeiende handel in de 16e en 17e eeuw. Bijvoorbeeld beker (biikaa) en pistool (pisutoru).

Wil je Japans leren?

Heb je besloten om Japans te leren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Babel is gespecialiseerd in taal- en communicatietrainingen voor hbo- en wo-opgeleiden. We helpen particulieren en professionals, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere non-profit organisaties. We onderscheiden ons door de hoge kwaliteit van docenten, een flexibele en transparante manier van werken en onze scherpe tarieven. Babel is taalpartner van de Universiteit Utrecht.

Cursussen Japans