Cursus Japans in Utrecht

cursus japansGa je wonen, werken of studeren in Japan? Of wil je beter kunnen communiceren met je Japanse zakenpartners? Kies dan voor een cursus Japans bij Babel.

Bekijk aanbod

Japanse tekens

Wist je dat de Japanse taal tot ongeveer 2400 jaar geleden nog geen schrifttekens kende? Het eerste schrift dat door de Japanners werd gebruikt, was het Chinese schrift. Dit wordt vaak karakterschrift genoemd, alhoewel feitelijk elk soort schrift een karakterschrift is.

Na de invoering van het karakterschrift bleek dat de Japanse taal veel rijker was dan de gebruikte tekens. Daarom werd tweemaal een eigen klankalfabet ontwikkeld. Sinds Japan kennis heeft gemaakt met de Westerse cultuur wordt bovendien ook het Romeinse schrift gebruikt zoals we dat in Nederland kennen.

Japans leren

Het gevolg hiervan is dat het Japans maar liefst vier schriftsoorten kent. Maar laat je hier niet door afschrikken: in een cursus Japans bij Babel maak je op een toegankelijke manier kennis met de rijkdom van de Japanse taal en cultuur.

Zakelijk Japans leren

Japan is de op twee na grootste wereldeconomie en de hoofdstad Tokio is een van de grootste metropolen van de wereld. Ook is Japan lid van belangrijke organisaties zoals de VN, de G7, de G8 en de G20. Reden te meer om Japans te leren: ook buiten Japan heb je veel baat bij een goede beheersing van de Japanse taal.

Cursus Japans Utrecht

Ben je op zoek naar een taalcursus Japans? Kies dan voor een beginnerscursus Japans bij Babel in Utrecht. In kleine groepen leer je in korte tijd de basis van deze prachtige taal. Ideaal voor iedereen die het Japans goed onder de knie wilt krijgen!

Bekijk aanbod