Cursus Frans niveau 4

Niveau: Beginner (0/A2)

De cursus Frans niveau 4 is na de derde cursus de volgende stap voor een goede beheersing van de Franse taal. In deze cursus word je uitgedaagd om nog meer uit jezelf te halen.

Klassikale cursus

€195,00

Inschrijven

Start vanaf 7 september 2021

Over de cursus Frans niveau 4

Frans leren spreken en schrijven

In de cursus Frans niveau 4 ligt de focus op spreken en schrijven.

 • Je leert hoe je genuanceerd je standpunten, voorkeuren of meningen kunt uitdrukken. Daarnaast leer je hoe je woorden, voorwerpen en personen in het Frans kunt omschrijven. Ideaal voor als je even niet op een bepaald woord kunt komen.
 • Op het gebied van grammatica oefen je met tijdsbepalingen in een zin. Je leert wanneer je verleden tijd en voltooide tijd toepast en hoe je op andere manieren een tijdsbepaling in een zin verwerkt. Je herkent een aanvoegende wijs of een ontkenning in een zin en je kunt deze regels ook mondeling toepassen.
 • Zoals in iedere taal spreken ook de Fransen niet altijd volgens het boekje. De taal kent veel lagen, zoals omgangstaal, informele taal en jongerentaal. Onder leiding van een ervaren docent ga je aan de slag met deze vormen van de Franse taal, bijvoorbeeld door middel van korte schrijfopdrachten of presentaties. Het herkennen en toepassen van veelgebruikte uitdrukkingen wordt voor jou een fluitje van een cent.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Frans niveau 4 werk je toe naar taalniveau A2. De cursus Frans niveau 4 is het vervolg op de cursus Frans niveau 3. De cursus is daarom ideaal als je de derde cursus al hebt gevolgd en nog niet uitgeleerd bent. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus Frans:

 • kun je een onderbouwde mening geven en woorden omschrijven in het Frans,
 • spreek je Frans met meer zelfvertrouwen dankzij je kennis van informeel taalgebruik,
 • en ben je klaar voor de cursus Frans niveau 5.

Inschrijven

Methode

Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst.

 • Door middel van audio-opnamen ga je aan de slag met luisteroefeningen en leer je om Franse moedertaalsprekers te verstaan. Een belangrijk deel van de bijeenkomsten is het oefenen van gesprekken. Dit doe je in tweetallen, samen met een andere cursist.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! (werk- en tekstboek). Deze methode is speciaal ontwikkeld om volwassenen op een snelle manier Frans te leren spreken. Ieder hoofdstuk bevat een luistertekst, een grammaticaal onderwerp, een spreekvaardigheidsoefening en een uitspraakoefening. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.

Inschrijven

Tijdsinvestering

 • De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op onze sfeervolle locatie in het centrum van Utrecht.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens deze taalcursus is Frans, maar je kunt je vragen natuurlijk ook in het Nederlands stellen.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! deel 2 (werk- en tekstboek). Deze methode is speciaal ontwikkeld om volwassenen op een snelle manier Frans te leren spreken. Ieder hoofdstuk bevat een luistertekst, een grammaticaal onderwerp, een spreekvaardigheidsoefening en een uitspraakoefening. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 7 september 2021
  DagDatumAanvangEinde
  dinsdag7 september 202118:3020:00
  dinsdag14 september 202118:3020:00
  dinsdag21 september 202118:3020:00
  dinsdag28 september 202118:3020:00
  dinsdag5 oktober 202118:3020:00
  dinsdag12 oktober 202118:3020:00
  dinsdag19 oktober 202118:3020:00
  dinsdag26 oktober 202118:3020:00
  dinsdag2 november 202118:3020:00

  Inschrijven

Gratis taaltest FransWat is jouw taalniveau?

Benieuwd naar jouw taalniveau? Doe onze gratis niveautest. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een indicatie van je taalniveau en een persoonlijk advies van een docent Frans. Zo kies je de cursus Frans die het beste bij jou past.