Cursus Frans niveau 4

Niveau: Beginner (0/A2)

De cursus Frans niveau 4 is na de derde cursus de volgende stap voor een goede beheersing van de Franse taal. In deze cursus word je uitgedaagd om nog meer uit jezelf te halen.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Klassikale cursus

€195,00

Inschrijven

Over de cursus Frans niveau 4

Frans leren spreken en schrijven

In de cursus Frans niveau 4 ligt de focus op spreken en schrijven.

 • Je leert hoe je genuanceerd je standpunten, voorkeuren of meningen kunt uitdrukken. Daarnaast leer je hoe je woorden, voorwerpen en personen in het Frans kunt omschrijven. Ideaal voor als je even niet op een bepaald woord kunt komen.
 • Op het gebied van grammatica oefen je met tijdsbepalingen in een zin. Je leert wanneer je verleden tijd en voltooide tijd toepast en hoe je op andere manieren een tijdsbepaling in een zin verwerkt. Je herkent een aanvoegende wijs of een ontkenning in een zin en je kunt deze regels ook mondeling toepassen.
 • Zoals in iedere taal spreken ook de Fransen niet altijd volgens het boekje. De taal kent veel lagen, zoals omgangstaal, informele taal en jongerentaal. Onder leiding van een ervaren docent ga je aan de slag met deze vormen van de Franse taal, bijvoorbeeld door middel van korte schrijfopdrachten of presentaties. Het herkennen en toepassen van veelgebruikte uitdrukkingen wordt voor jou een fluitje van een cent.

Leerdoelen

In de cursus Frans niveau 4 werk je toe naar taalniveau A2. De cursus Frans niveau 4 is het vervolg op de cursus Frans niveau 3. De cursus is daarom ideaal als je de derde cursus al hebt gevolgd en nog niet uitgeleerd bent. Heb je nog niet eerder een cursus gevolgd bij Babel en wil je op niveau 4 instappen? Bepaal dan je taalniveau door middel van onze online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus Frans…

 • kun je een onderbouwde mening geven en woorden omschrijven in het Frans,
 • spreek je Frans met meer zelfvertrouwen dankzij je kennis van informeel taalgebruik,
 • en ben je klaar voor de cursus Frans niveau 5.

Methode

Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst.

 • Door middel van audio-opnamen ga je aan de slag met luisteroefeningen en leer je om Franse moedertaalsprekers te verstaan. Een belangrijk deel van de bijeenkomsten is het oefenen van gesprekken. Dit doe je in tweetallen, samen met een andere cursist.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! deel 2 (werk- en tekstboek). Deze methode is speciaal ontwikkeld om volwassenen op een snelle manier Frans te leren spreken. Ieder hoofdstuk bevat een luistertekst, een grammaticaal onderwerp, een spreekvaardigheidsoefening en een uitspraakoefening. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op onze sfeervolle locatie in het centrum van Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens deze taalcursus is Frans, maar je kunt je vragen natuurlijk ook in het Nederlands stellen.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! deel 2 (werk- en tekstboek). Deze methode is speciaal ontwikkeld om volwassenen op een snelle manier Frans te leren spreken. Ieder hoofdstuk bevat een luistertekst, een grammaticaal onderwerp, een spreekvaardigheidsoefening en een uitspraakoefening. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.