Frans 3 (A1+ → A2-)

Niveau: Beginner (0/A2)

Heb je de cursus Frans niveau 2 gevolgd en wil je jezelf verder ontwikkelen? Of heb je op een andere manier kennis van het Frans en wil je jouw taalvaardigheid naar een hoger niveau tillen? In de cursus Frans niveau 3 werk je toe naar taalniveau A2-.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Frans niveau 3

In de cursus Frans niveau 3 ligt de focus op spreken en schrijven.

 • Je leert hoe je genuanceerd je standpunten, voorkeuren of meningen kunt uitdrukken. Daarnaast leer je hoe je woorden, voorwerpen en personen in het Frans kunt omschrijven. Ideaal voor als je even niet op een bepaald woord kunt komen.
 • Op het gebied van grammatica oefen je met tijdsbepalingen in een zin. Je leert wanneer je verleden tijd en voltooide tijd toepast en hoe je op andere manieren een tijdsbepaling in een zin verwerkt. Je herkent een aanvoegende wijs of een ontkenning in een zin en je kunt deze regels ook mondeling toepassen.
 • Zoals in iedere taal spreken ook de Fransen niet altijd volgens het boekje. De taal kent veel lagen, zoals omgangstaal, informele taal en jongerentaal. Onder leiding van een ervaren docent ga je aan de slag met deze vormen van de Franse taal, bijvoorbeeld door middel van korte schrijfopdrachten of presentaties. Het herkennen en toepassen van veelgebruikte uitdrukkingen wordt voor jou een fluitje van een cent.

Deze cursus volgt op Frans niveau 2, maar is ook los te volgen als je over A1+ niveau beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Leerdoelen

In de cursus Frans niveau 3 werk je toe naar taalniveau A2-.

Na het afronden van deze cursus Frans:

 • Kun je een onderbouwde mening geven en woorden omschrijven in het Frans.
 • Spreek je Frans met meer zelfvertrouwen dankzij je kennis van informeel taalgebruik
 • Ben je klaar voor de cursus Frans niveau 4.

Methode

 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! (werk- en tekstboek). Deze methode is speciaal ontwikkeld om volwassenen op een snelle manier Frans te leren spreken. Ieder hoofdstuk bevat een luistertekst, een grammaticaal onderwerp, een spreekvaardigheidsoefening en een uitspraakoefening. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.
 • Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst.
 • Door middel van audio-opnamen ga je aan de slag met luisteroefeningen en leer je om Franse moedertaalsprekers te verstaan. Een belangrijk deel van de bijeenkomsten is het oefenen van gesprekken. Dit doe je in tweetallen, samen met een andere cursist.

Tijdsinvestering

 • De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Praktisch

 • De voertaal tijdens deze cursus is Frans, maar je kunt je vragen natuurlijk ook in het Nederlands stellen.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! deel 2 (werk- en tekstboek). Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.