Wetenschappelijk schrijven voor publicatie in het Engels

Niveau: Vergevorderd (B2/C1)

De cursus Wetenschappelijk schrijven voor Publicatie in het Engels is ideaal als je regelmatig Engelstalige artikelen moet schrijven, bijvoorbeeld omdat je werkt als promovendus, onderzoeker of docent bij een universiteit of hogeschool.

520,-

Inschrijven

Start vanaf 3 september 2024

Over de cursus

In de cursus Wetenschappelijk schrijven in het Engels werk je stap voor stap toe naar een goed wetenschappelijk artikel. De training richt zich op de structuur van een artikel, het uitbreiden van je academische woordenschat en de taalkundige en stilistische aspecten van wetenschappelijk schrijven. Iedere week behandelen we een apart onderdeel van het schrijfproces, zoals de inleiding en de methodologie.

Al vanaf de eerste bijeenkomst ga je aan de slag met je eigen artikel. De docent constateert op basis van het ingeleverde werk wat in jouw groep de belangrijkste verbeterpunten zijn. Die worden vervolgens omgezet in op maat gemaakte oefeningen, waarbij alle facetten van het wetenschappelijk schrijven aan bod komen.

Je kunt deelnemen aan de cursus als je beschikt over taalniveau B2+. Wil je jouw niveau weten? Doe dan onze gratis instaptoets.

Inschrijven

Leerdoelen

Na het afronden van deze cursus:

 • heb je jouw kennis van Engelse grammatica en woordenschat uitgebreid.
 • kun je bondig schrijven.
 • beschik je over een artikel dat direct geschikt is voor publicatie.

Inschrijven

Methode

 • Tijdens deze bijeenkomsten werk je onder leiding van een ervaren docent in groepsverband aan de lesstof. Ook ga je zelfstandig aan de slag met het schrijven van wetenschappelijke teksten.
 • Daarnaast vragen we aan jou om bij de eerste bijeenkomst twee teksten mee te nemen. De eerste tekst is een conceptartikel dat jij zelf hebt geschreven. Dit artikel gebruik je om iedere week de behandelde lesstof op toe te passen. Het tweede artikel is een voorbeeldartikel naar keuze dat door een native speaker geschreven is en dat gepubliceerd is in een tijdschrift waarin jij ook zou willen publiceren.

Inschrijven

Tijdsinvestering

 • De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van elk 3 uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 3 tot 5 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft, zodat we direct een goede start kunnen maken.
 • Neem bij de eerste bijeenkomst twee teksten mee: een conceptartikel dat je zelf hebt geschreven en een voorbeeldartikel naar keuze dat door een native speaker geschreven is en dat gepubliceerd is in een tijdschrift waarin jij ook zou willen publiceren.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je bij minimaal 6 van de 7 bijeenkomsten aanwezig bent geweest.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 3 september 2024 (Virtual Classroom)
  Dag Datum Aanvang Einde
  dinsdag 3 september 2024 13:15 16:15
  dinsdag 10 september 2024 13:15 16:15
  dinsdag 17 september 2024 13:15 16:15
  dinsdag 24 september 2024 13:15 16:15
  dinsdag 1 oktober 2024 13:15 16:15
  dinsdag 8 oktober 2024 13:15 16:15
  dinsdag 15 oktober 2024 13:15 16:15

  Inschrijven