IELTS Examentraining

Niveau: Gevorderd (B1/B2), Vergevorderd (B2/C1)

Ben je toegelaten tot een Engelstalige opleiding of ga je aan de slag in een Engelstalige werkomgeving? Dan is de kans groot dat je wordt gevraagd om een IELTS-diploma. Met dit diploma toon je aan dat je voldoende kennis hebt van het Engels in een academische of zakelijke omgeving.

Over de cursus

Vaak wordt er van je verwacht dat je het IELTS-diploma binnen een bepaalde termijn behaalt, bijvoorbeeld voordat je opleiding van start gaat of voorafgaand aan je eerste werkdag bij een nieuwe werkgever. Een goede voorbereiding op het examen is daarom heel belangrijk. Zo voorkom je dat je jouw toekomstplannen ongewenst moet uitstellen.

Daarom hebben we bij Babel een speciale IELTS-training ontwikkeld. In deze training richten we ons op efficiënte examenstrategieën en oefenen we met opdrachten die vaak in het examen terugkomen. Je leert om de juiste tijd voor een opdracht uit te trekken, om misleidende vraagstellingen te herkennen en om je argumenten goed te formuleren.

Leerdoelen

Na het afronden van deze IELTS training:

  • ben je optimaal voorbereid op het IELTS-examen.
  • en staat niets je in de weg voor een Engelstalige studie of carrière.

Methode

  • De opdrachten en oefeningen voor de zelfstudie zijn terug te vinden in het boek ‘New Insight into IELTS‘. Dit boek is speciaal ontwikkeld om jou zo goed mogelijk op het IELTS-examen voor te bereiden. Het bevat veel praktische en inhoudelijke informatie over het IELTS-examen en dient bovendien als nuttig naslagwerk.

Tijdsinvestering

  • We vragen van jou om de bijeenkomsten goed voor te bereiden. Hier ben je ongeveer 2 tot 3 uur per week mee bezig.