Cursus Academisch schrijven in het Engels (online)

De cursus Academisch Schrijven in het Engels (online) is dé cursus voor jou als je studeert of werkt aan een hogeschool of universiteit. Op dit moment bezig met je scriptie? Heb je moeite met academisch schrijven in het Engels? En wil jij graag in je eigen tempo en op je eigen moment je taalvaardigheid verbeteren? 

€245,00

Inschrijven

Over de cursus Academisch Schrijven in het Engels (online)

Academisch leren schrijven Engels online

Tijdens deze online cursus word je gekoppeld aan een persoonlijke taaltrainer. Deze taaltrainer helpt aan de hand van tien modules om van jou een betere academische schrijver te maken. De cursus is daarom ideaal voor bachelor- of masterstudenten die moeite hebben met Engelstalige schrijfopdrachten.

De online cursus bestaat uit tien modules:

 • formeel taalgebruik
 • je academische woordenschat vergroten
 • teksten structureren
 • correct gebruik van interpunctie
 • bondig taalgebruik
 • grammatica
 • tekstverbanden
 • valkuilen herkennen

Ben je benieuwd naar deze cursus en wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan onze gratis democursus:

DEMO

Wil je meer informatie over deze cursus of wil je weten welke cursus het best bij jouw leerstijl past? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Inschrijven

Leerdoelen

Je leert het meest van deze cursus als jouw Engels op taalniveau B2 is. In de cursus Academisch Schrijven in het Engels (online) werk je toe naar taalniveau B2+. Wil je zeker weten wat jouw taalniveau is? Doe dan de online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus Engels…

 • heb je een uitgebreidere kennis van Engelstalige grammatica en woordenschat,
 • kun je snel structuur herkennen en aanbrengen in een academische tekst,
 • en heb je voldoende zelfvertrouwen om Engelstalige schrijfopdrachten, zoals een scriptie, succesvol af te ronden.

 

Inschrijven

Methode

Je hebt jouw leertempo zelf in de hand: bij de meeste oefeningen kun je zelf direct je eigen antwoorden controleren. Naast de oefeningen ga je aan de slag met het zelf schrijven van academische artikelen. Bij deze schrijfopdrachten ontvang je persoonlijke feedback van je taaltrainer. Bovendien kun je jouw taaltrainer altijd om advies vragen als je tips nodig hebt bij een van de oefeningen.

Tijdens deze cursus verbeter je in ongeveer 60 uur jouw academische Engels. De tijd die je aan de cursus besteedt, kun je zelf indelen gedurende de drie maanden dat je toegang hebt tot de online oefeningen.

Al het cursusmateriaal is in deze leeromgeving beschikbaar. Je hoeft dus zelf geen boeken of readers aan te schaffen.

Inschrijven

Tijdsinvestering

Tijdens deze cursus verbeter je in ongeveer 60 uur jouw academische Engels. De tijd die je aan de cursus besteedt, kun je zelf indelen gedurende de drie maanden waarin je toegang hebt tot de online oefeningen.

Inschrijven

Praktisch

De voertaal in de online leeromgeving is Engels. Al het cursusmateriaal is in deze leeromgeving beschikbaar. Je hoeft dus zelf geen boeken of readers aan te schaffen.

Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht? Dan krijg je 25% korting op deze cursus.

Inschrijven