Cursus Academisch schrijven in het Engels (online)

De cursus Academisch Schrijven in het Engels (online) zorgt ervoor dat je Engelstalige schrijfopdrachten moeiteloos kunt afronden. Kun je bijvoorbeeld wel wat hulp gebruiken bij je bachelor-, masterscriptie of promotieonderzoek?

€245,00

Inschrijven

Over de cursus Academisch Schrijven in het Engels (online)

De cursus Academisch Schrijven in het Engels (online) is dé cursus voor jou als je studeert of werkt aan een hogeschool of universiteit. Tijdens de cursus kun je op je eigen tempo en planning werken aan je Engelse schrijfvaardigheid. Je wordt gekoppeld aan een persoonlijke taaltrainer. Deze taaltrainer helpt aan de hand van tien modules om van jou een betere academische schrijver te maken. Je levert eigen materiaal in en ontvangt hier persoonlijke feedback op. De cursus is daarom ideaal voor deelnemers die moeite hebben met Engelstalige schrijfopdrachten zoals een paper, scriptie of onderzoeksvoorstel.

De online cursus bestaat uit tien modules en bevat onderwerpen zoals:

 • hoe schrijf je een introductie, samenvatting, onderzoeksmethoden, discussie en conclusie
 • formeel taalgebruik
 • academische woordenschat
 • structuur en indeling
 • correct gebruik van interpunctie
 • bondig taalgebruik
 • grammatica
 • tekstverbanden
 • valkuilen herkennen

Ben je benieuwd naar deze cursus en wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan onze gratis democursus:

DEMO

Wil je meer informatie over deze cursus of wil je weten welke cursus het best bij jouw leerstijl past? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Inschrijven

Leerdoelen

Je leert het meest van deze cursus als jouw Engels op taalniveau B2 is. In de cursus Academisch Schrijven in het Engels (online) werk je toe naar taalniveau B2+. Wil je zeker weten wat jouw taalniveau is? Doe dan de online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus Engels…

 • heb je voldoende zelfvertrouwen om Engelstalige schrijfopdrachten succesvol af te ronden,
 • kun je snel structuur herkennen en aanbrengen in een academische tekst,
 • en heb je een uitgebreidere kennis van Engelstalige grammatica en woordenschat.

 

Inschrijven

Methode

Je hebt jouw leertempo zelf in de hand: bij de meeste oefeningen kun je zelf direct je eigen antwoorden controleren. Naast de oefeningen ga je aan de slag met het zelf schrijven van een onderdeel van een academisch artikel. Vaak maken deelnemers hierbij gebruik van hun eigen materiaal. Bij deze schrijfopdrachten ontvang je persoonlijke feedback van je taaltrainer. Bovendien kun je jouw taaltrainer altijd om advies vragen als je tips nodig hebt bij een van de oefeningen.

Inschrijven

Tijdsinvestering

Je hebt drie maanden toegang tot al het online materiaal. We raden je aan om de leerlijn van de cursus te volgen. De cursus biedt echter ook flexibiliteit: je kunt er voor kiezen om eerder met een gevorderd onderwerp aan de slag te gaan. De meeste deelnemers besteden ongeveer 45-60 uur aan de cursus.

Inschrijven

Praktisch

Je kunt op elk moment met de cursus starten. Je hebt drie maanden toegang tot al het online materiaal. Je ontvangt een certificaat zodra je minimaal 80% van het materiaal hebt afgerond.

De voertaal in de online leeromgeving is Engels. Al het cursusmateriaal is in deze leeromgeving beschikbaar. Je hoeft dus zelf geen boeken of readers aan te schaffen.

Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht? Dan krijg je 25% korting op deze cursus.

Inschrijven