Geschreven door:Liz

Datum : 10 oktober 2019 Categorie : Blog

Wat is het verschil tussen de schrijfmodules IELTS General en IELTS Academic?

IELTS Vraag jij je af welke module van de IELTS-schrijfmodules je nodig hebt? Zoals je weet kun je kiezen uit twee modules: IELTS General en IELTS Academic. In deze blog richten we ons op de verschillen tussen deze twee modules.

Het schrijfgedeelte van zowel de algemene als de academische schrijfmodule heeft twee onderdelen. Onderdeel 2, waarvoor een betogende essay moet worden geschreven, is hetzelfde voor beide modules.

Onderdeel 1 daarentegen is voor beide modules anders. De IELTS Academic Writing test beoordeelt het niveau en de vaardigheden van jouw academisch Engels. Daarom moet je in onderdeel 1 beeldende informatie analyseren en beschrijven. Hiervoor moet je een samenvatting schrijven van de informatie op een staafdiagram, cirkeldiagram, tabel, lijngrafiek of diagram. Dit doe je door de belangrijkste kenmerken die je opmerkt te selecteren en te rapporteren en waar nodig vergelijkingen te maken.

Je kunt de IELTS Academic-module volgen als je van plan bent om:

  • een Engelstalige studie op bachelorniveau of masterniveau te volgen;
  • een aanvraag te doen voor een Tier 4 studentenvisum bij een universiteit die een Tier 4 sponsor is in het Verenigd Koninkrijk;
  • te werken in een Engelstalig land voor een internationale organisatie.

Bron: The British Council

IELTS course differenceDe IELTS General-schrijfmodule daarentegen beoordeelt jouw Engelse taalvaardigheid in de context van dagelijkse situaties die gerelateerd zijn aan het werkleven en sociale contexten. Daarom moet je in onderdeel 1 een brief schrijven. Je krijgt hiervoor duidelijke instructies die je vertellen aan wie je moet schrijven en wat het doel van de brief is.

De stijl van de brief, formeel of informeel, hangt af van de context en het doel van de brief. Daarnaast bevat de instructie drie duidelijke opsommingstekens die je zullen helpen om de informatie die je opschrijft te organiseren.

Je kunt de IELTS General-module volgen als je van plan bent om:

  • een opleiding te volgen onder universitair niveau;
  • te werken in een Engelstalig sprekend land;
  • te emigreren naar een Engelstalig land;
  • te solliciteren voor een andere baan in Nederland.

We hopen dat deze informatie je helpt een weloverwogen beslissing te nemen bij het kiezen tussen de IELTS General en Academic schrijfmodules.

Schrijf je in voor de online IELTS examenvoorbereiding!

Of bekijk onze klassikale IELTS examentraining.

Lees ook: