Cursus Chinees: ontdek de meestgesproken taal ter wereld

Wist jij dat het Chinees de meest gesproken taal ter wereld is? Meer dan 850 miljoen mensen hebben het Chinees als hun moedertaal. In een cursus Chinees leer je snel de basis van de Chinese taal, zodat je zelfstandig je weg kunt vinden tijdens je verblijf in China. Het spreken van de taal kan drempels verlagen en deuren openen wanneer je voor werk, studie of vakantie naar China afreist.

Cursussen Chinees


Volg een cursus Chinees op jouw niveau

We bieden taalcursussen Chinees voor zowel beginners als gevorderden. De cursussen zijn interactief en praktijkgericht. Bekijk hieronder ons cursusoverzicht:

Beginners

Cursus            Aantal lessen
Aantal
weken
Start-
niveau
Doel-  niveau Prijs
Chinees 1 9 9 0 A1- €215,-
Chinees 2 9 9 A1- A1 €215,-
Chinees 3 9 9 A1 A1+ €240,-
Chinees 4 9 9 A1+ A2– €240,-
Chinees 5 9 9 A2- A2 €260,-
Chinees 6 9 9 A2 A2+ €260,-

Halfgevorderd

Cursus            Aantal lessen
Aantal
weken
Start-
niveau
Doel-  niveau Prijs
Chinees 7 9 9 A2+ B1– €260,-
Chinees 8 9 9 B1– B1- €260,-
Chinees 9 9 9 B1- B1- €260,-
Chinees 10 9 9 B1- B1 €260,-

Cursus Chinees voor beginners

Wil je het Mandarijn Chinees leren en alle aspecten van de Chinese taal onder de knie krijgen? In onze cursussen Chinees voor beginners (cursus 1 t/m 5) bouw je aan een goede basis waarmee je in dagelijkse situaties goed uit de voeten kunt. Ideaal voor bijvoorbeeld een studie- of zakenreis naar China of Taiwan.


Hoe leer je het liefst? Online of op locatie?

Les op locatie
Kies je voor les op locatie? Dan volg je Chinese les in kleine groepen in ons monumentale pand aan de Nieuwegracht te Utrecht. Ons gebouw is zeer centraal gelegen en makkelijk bereikbaar. Vanaf het station loop je in 10 minuten naar Babel. Bovendien hebben we genoeg parkeergelegenheid als je liever de auto pakt.

Les in de virtual classroom
De virtual classroom is een online klaslokaal. Samen met medecursisten volg jij de lessen onder leiding van een ervaren taaldocent. Naast alle mogelijkheden van een echt lokaal, biedt de virtual classroom je ook leuke online tools, zoals een interactief whiteboard en live quizzen.


Waarom kies je voor een cursus Chinees bij Babel?

97,9% van onze klanten is (zeer) tevreden
Uit onafhankelijk onderzoek van het CEDEO blijkt dat 97,9% van onze cursisten tevreden is over Babel. Onze lessen zijn van uitstekende kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van bewezen (online) lesmethodes en materiaal uit de praktijk, zodat jij je nieuwe kennis direct kunt toepassen. Niet voor niets zijn wij het grootste taleninstituut in de regio Utrecht.
Persoonlijke aandacht staat al 35 jaar bij ons centraal
Onze ervaren docenten geven op een interactieve manier les. Tijdens je taalcursus krijg je veel persoonlijke feedback van je docent. Hierdoor kun je het maximale uit je cursus halen en boek je veel resultaat in een korte tijd.
We besteden aandacht aan taal én cultuur
In onze lessen leer jij niet alleen de taal, we besteden ook aandacht aan de cultuur. Taal en cultuur zijn immers nauw verweven met elkaar. Wij geloven dat je het één niet kan onderwijzen zonder het ander.
We bieden een zeer uitgebreid (online) aanbod
Door ons uitgebreide aanbod is er altijd een cursus die bij jouw niveau past. De meeste van onze cursussen zijn zowel op locatie als in de virtual classroom te volgen.

Wist je dit al over de Chinese taal?

  • Ondanks dat we het vaak over ‘Chinees’ hebben als we de taal bedoelen, is Mandarijn de officiële benaming van de taal.
  • Het Mandarijn bevat veel dialecten die sterk van elkaar kunnen verschillen. Als je een taalcursus Chinees bij Babel volgt, zul je vooral te maken krijgen met het Standaardmandarijn. Deze taal is de meest gesproken variant van het Chinees en wordt bijvoorbeeld in het onderwijs en binnen de overheid gesproken.
  • De klank van een Chinees woord in het Mandarijn kun je ook met letters uit het ons alfabet schrijven. Dit heet ‘Pinyin’.
  • Wist je dat een lettergreep in het Chinees heel veel verschillende betekenissen kan hebben? De betekenis is namelijk afhankelijk van de toonhoogte waarop het wordt uitgesproken en van de plaats in de zin.

Wil je Chinees leren?

Heb je altijd al Chinees willen leren of heb je op zakelijk gebied de wens om Chinees te leren? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. Je kunt ons bereiken per e-mail (info@babel.nl) of per telefoon (030 227 0008).

Cursussen Chinees