Cursus Italiaans op vakantie

Niveau: Beginner (0/A2)

Ga jij binnenkort op vakantie naar Italië? En wil jij graag je wereld vergroten, nieuwe mensen leren kennen en veel van de lokale cultuur meekrijgen? In de cursus Italiaans op vakantie leer je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke tijd in Italië.

COVID-19: Vanaf 1 juli worden sommige cursussen weer klassikaal gegeven op locatie. Voor de desbetreffende cursussen staat dit duidelijk aangegeven. De overige cursussen worden gegeven in de virtual classroom.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Italiaans op vakantie

Italiaanse taalcursus Utrecht

Een vakantie in Italië is op zichzelf natuurlijk al een fantastische ervaring, maar het wordt nog veel mooier als je de taal spreekt. Sinds enkele jaren organiseert Babel daarom, in samenwerking met Dante Alighieri, de cursus Italiaans op vakantie.

In deze cursus werk je vooral aan je spreekvaardigheid. Je leert hoe je iemand begroet, hoe je de weg vraagt naar een bezienswaardigheid en hoe je een drankje bestelt op het terras. Natuurlijk oefen je ook je luistervaardigheid zodat je daadwerkelijk een gesprek kunt voeren. Gedurende de gehele cursus werk je aan het uitbreiden van je uitspraak en je woordenschat.

Op het gebied van grammatica oefen je onder andere met:

 • het gebruik van Italiaanse lidwoorden, voorzetsels en regelmatige werkwoorden,
 • het enkelvoud en meervoud van zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden,
 • de belangrijkste onregelmatige werkwoorden en vervoegingen.

Leerdoelen

In deze cursus werk je toe naar taalniveau A1-.

Na het afronden van deze cursus…

 • kun je jezelf in het Italiaans voorstellen,
 • kun je een kort Italiaans gesprek voeren over een alledaags onderwerp,
 • en kun je eenvoudige Italiaanse teksten schrijven en lezen.

Methode

 • Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.
 • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 1. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Klik hier om je boeken te bestellen.
 • De cursus Italiaans niveau 1 behandelt de eerste drie hoofdstukken van deze boeken. En ga je na deze cursus een vervolgcursus Italiaans bij Babel volgen? Dan hoef je geen nieuwe boeken aan te schaffen: de niveaus 1, 2 en 3 maken gebruik van dezelfde lesmethode.

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans op vakantie bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans.  Tijdens de bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Er is geen eindtoets bij deze cursus.
 • De lesmethode Con Piacere 1 is te bestellen op onze boekenpagina. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.