Cursus Italiaans op vakantie

Niveau: Beginner (0/A2)

Ga jij binnenkort op vakantie naar Italië? En wil jij graag je wereld vergroten, nieuwe mensen leren kennen en veel van de lokale cultuur meekrijgen? In de cursus Italiaans op vakantie leer je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke tijd in Italië.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Italiaans op vakantie

Een vakantie in Italië is op zichzelf natuurlijk al een fantastische ervaring, maar het wordt nog veel mooier als je de taal spreekt. Sinds enkele jaren organiseert Babel daarom, in samenwerking met Dante Alighieri, de cursus Italiaans op vakantie.

In deze cursus werk je vooral aan je spreekvaardigheid. Je leert hoe je iemand begroet, hoe je de weg vraagt naar een bezienswaardigheid en hoe je een drankje bestelt op het terras. Natuurlijk oefen je ook je luistervaardigheid zodat je daadwerkelijk een gesprek kunt voeren. Gedurende de gehele cursus werk je aan het uitbreiden van je uitspraak en je woordenschat.

Op het gebied van grammatica oefen je onder andere met:

  • het gebruik van Italiaanse lidwoorden, voorzetsels en regelmatige werkwoorden,
  • het enkelvoud en meervoud van zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden,
  • de belangrijkste onregelmatige werkwoorden en vervoegingen.

Leerdoelen

In deze cursus werk je toe naar taalniveau A1-.

Na het afronden van deze cursus:

  • kun je jezelf in het Italiaans voorstellen;
  • kun je een kort Italiaans gesprek voeren over een alledaags onderwerp;
  • en kun je eenvoudige Italiaanse teksten schrijven en lezen.

Methode

Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans op vakantie bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

  • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Tijdens de bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
  • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.