Taalcertificaat Nederlands halen bij Babel

Wil je in de Nederlandse gezondheidszorg werken en heb je je diploma niet in Nederland behaald? Om te werken in de zorgsector is een inschrijving in het BIG-register verplicht. Hiervoor moeten zorgmedewerkers vanaf 1 januari 2024 een taalcertificaat (als vervanging van de AKV-toets) behalen. Om het taalcertificaat te behalen moet het taalniveau van mbo-verpleegkundigen op B1 niveau zijn, voor hbo-verpleegkundigen op B2 niveau en voor academici op B2+ niveau. Engels leesvaardigheid is een aparte inschrijving.


Inhoud toetsen

Het taalniveau moet middels een examen of assessment getoetst zijn. Wij nemen hiervoor de toetsen af en verstrekken de taalcertificaten. Let op: een certificaat (bewijs van deelname) van een taalcursus van Babel is géén geldig bewijs voor BIG-registratie.


Prijzen toetsen

De prijzen van de verschillende onderdelen staan hieronder. Je bent geslaagd als je alle onderdelen succesvol hebt afgerond. Je hoeft alleen de onderdelen te herkansen die je niet behaald hebt.

Toetsonderdeel Prijs (incl. btw)
Lezen € 94,50
Luisteren € 94,50
Schrijven € 94,50
Spreken € 154,50
Engelse leesvaardigheid*
*let op, dit onderdeel is alleen verplicht voor kandidaten van buiten de EER.
€ 94,50

Een toets Engelse leesvaardigheid is een los onderdeel. Als je alle onderdelen boekt, zit de toets Engels hier niet bij inbegrepen. inschrijven voor de toetsen Engels kan via de inschrijfknoppen hieronder.


Inschrijven toetsen Nederlands

Via onderstaande buttons kun je jezelf direct inschrijven voor de toetsen Nederlands.

Inschrijven B1            Inschrijven B2+


Inschrijven toetsen Engelse leesvaardigheid

Via onderstaande buttons kun je jezelf direct inschrijven voor de toetsen.

Inschrijven A2            Inschrijven B1

Inschrijven B2


Voorbereiden

Ben je nog niet op het vereiste niveau en wil je een ideale voorbereiding? Babel biedt een professioneel taalprogramma aan ter voorbereiding op het assessment.


Veelgestelde vragen

Zijn er dingen nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan eens onze pagina met veelgestelde vragen rondom het behalen van taalcertificaten.