Geschreven door:Liz

Datum : 19 september 2019 Categorie : Blog

Taalles op afstand: wat zijn de mogelijkheden?

Tegenwoordig zijn er best wat verschillende manieren om een nieuwe taal te leren. Babel biedt verschillende mogelijkheden aan voor taallessen op afstand.

1. E-learning

Met e-learning werk je eigen tempo en in je eigen tijd om een nieuwe taal te leren. E-learningmodules zijn vaak een combinatie van verschillende soorten content, zoals tekst en video’s gecombineerd met interactieve opdrachten. Bij Babel sta je met e-learning altijd nog in contact met een docent die persoonlijke feedback geeft op opdrachten en altijd bereikbaar is voor vragen

Babel biedt naast de verschillende soorten e-learning ook steeds meer variaties aan op de reguliere trajecten. Dit wordt vaak in opdracht gedaan van een bedrijf dat specifieke wensen en leerdoelen heeft. Hier passen we vervolgens een cursus op aan die perfect aansluit op de belevingswereld en wensen van de cursisten. Persoonlijke begeleiding speelt bij deze e-learning op maat altijd een belangrijke rol. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

2. Taalles in onze virtual classroom

Woon of werk je in het buitenland? Dan zijn taallessen op afstand een mooie mogelijkheid om een nieuwe taal te leren. Hierbij krijgt iemand individueel of in een groep les in onze virtual classroom en kan hij of zij vervolgens zelf opdrachten maken en filmpjes kijken. Babel biedt onder andere taallessen op afstand aan buitenlandse tandartsen en artsen aan die een AKV-toets moeten maken om in Nederland hun medische beroep te kunnen uitoefenen.

Gert Warncke is zo’n arts. Hij komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en heeft via Skype lessen Nederlands gevolgd om in Nederland te kunnen werken. Inmiddels heeft hij de AKV-toets positief afgerond en is hij werkzaam als arts in Nederland.

Gert: “Ik koos voor begeleiding op afstand omdat ik in het buitenland werkte en zo snel mogelijk Nederlands wilde leren. Dit ging erg goed en ik had hier een goede docent voor. Ik zou deze manier van leren aanraden aan iedereen die nog steeds als arts in het buitenland werkt. Met een stabiel internet en het lesmateriaal is dit een goede manier om je voor te bereiden op de AKV-toets.”

3. Blended learning

Klassikale lessen in combinatie met e-learning noemen we ook wel blended learning. Op deze manier ontstaat er een combinatie van twee leermanieren die elkaar aanvullen: face-to-face-onderwijs en flexibel, online oefenmateriaal. Dit is onder andere interessant voor organisaties die hun werknemers een cursus willen bieden, die ze deels op een voor hen geschikt moment en op een voor hen geschikte plaats kunnen volgen. Zo kunnen cursisten bijvoorbeeld na klassikale lessen thuis zelfstandig verder werken.

Wil je meer weten over e-learning, blended learning of taallessen via Skype? Bekijk hier het overzicht voor meer informatie!

Lees ook: