Datum : 15 maart 2022 Categorie : Japans leren

Japans leren spreken en schrijven

Zit je eraan te denken om Japans te leren? Het leren van Japans wordt steeds populairder. Er gaat dan ook een hele nieuwe wereld voor je open als je de Japanse taal kunt spreken, lezen en schrijven! Bij Babel kun je zowel klassikaal in Utrecht als online in de virtual classroom in kleine groepjes Japans leren. In deze blog vertellen wij je meer over onze verschillende cursussen Japans.


Slide 1
Cursus
Japans niveau 1
Slide 1
Cursus
Japans niveau 2
Slide 1
Cursus
Privétraining
previous arrow
next arrow

Cursus Japans niveau 1

In de cursus Japans niveau 1 maak je kennis met het Japanse klankschrift hiragana. De Japanse taal heeft geen alfabet, maar 50 basis klanken. We leren die lezen en schrijven. Je maakt een begin met korte zinnen en woorden lezen in dialogen uit het cursusboek.

Cursus Japans niveau 2

In de cursus Japans niveau 2 introduceren we het tweede Japanse klankschrift katakana. Dit zijn dezelfde 50 klanken, maar anders geschreven. Katakana duiden op uitheemse woorden. Diverse malen in de Japanse geschiedenis lag de eigen nationale taal onder vuur. Het Japanse Ministerie van Onderwijs overwoog om Engels de voertaal te maken. Tot op heden is dat niet doorgegaan gelukkig. Veel katakana woorden komen uit andere talen. Sinds 1600 zijn er zelfs Nederlandse medische woorden in gebruik. Het overgrote deel zijn leenwoorden uit de Engelse taal. Dat geeft een mooi aanknopingspunt voor ons om meer woorden te begrijpen.

Cursus Japans niveau 3

In de cursus Japans niveau 3 worden de klassieke Chinese tekens geintroduceerd. Deze worden al sinds de zesde eeuw geschreven en zijn afkomstig uit China. Het allereerste Japanse schrift was Chinees namelijk. Op moderne Japanse scholen onderwijst men nog dagelijks deze tekens. Dat is best uniek! Het leren van Japanse tekens is fascinerend en geeft inzicht in de Japanse geschiedenis. In de vervolgcursussen Japans Niveau 4 en 5 breiden we je  woordenschat stap voor stap uit en werken we aan je grammaticale kennis.

Japans leren bij Babel

Al onze cursussen Japans zijn erop gericht om Japans te leren spreken, lezen en schrijven. Door in het schrift te investeren verbetert je uitspraak en taalbegrip. In drie stappen leer je basis Japans. We gebruiken een Japans cursusboek naast online materialen. Een taalcursus Japans brengt verrijking. De taal geeft je toegang tot een unieke oude cultuur die sterk verweven is met China.

Antoinette van der Woude – docente Japans bij Babel sinds 2012

Cursusoverzicht

Lees ook: