Cursus Arabisch niveau 4

Niveau: Beginner (0/A2)

Ben je Arabisch aan het leren en wil je jezelf verder ontwikkelen? Kies dan voor de cursus Arabisch niveau 4. Deze cursus legt een brede basis voor een goede beheersing van de Arabische taal.

Klassikale cursus

€220,00

Inschrijven

Start vanaf 17 november 2021

Over de cursus Arabisch niveau 4

Arabisch 4

In deze vervolgcursus ga je verder de diepte in op het gebied van spreken, schrijven en luisteren. Samen met je medecursisten oefen je om een praktisch gesprek te voeren en om over je toekomstplannen te vertellen. Daarnaast ga je aan de slag met praktische zaken zoals klokkijken of het gebruiken van een Arabisch woordenboek.

Je oefent met specifieke grammaticaregels, zoals ontkenningen, comparatieven en superlatieven, werkwoordvervoegingen in het verleden en in de toekomst, gebroken meervoud en naamvallen. Deze kennis kun je direct gebruiken bij het schrijven over bijvoorbeeld studie, werk, politiek, reizen of toekomstdromen. Aan het einde van de cursus is jouw schrijfvaardigheid bovendien zodanig ontwikkeld dat je een relatief lange tekst kun schrijven, zoals een reisverslag of een blogartikel.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Arabisch niveau 4 werk je toe naar taalniveau A1+. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Arabisch niveau 3 hebt afgerond of als je via een andere weg over A1 niveau beschikt.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je in het Arabisch je mening geven en over je ervaringen vertellen,
 • heb je meer zelfvertrouwen bij het spreken met Arabische moedertaalsprekers,
 • en ben je klaar voor de cursus Arabisch niveau 5.

In de Arabische taalcursussen bij Babel leer je het Modern Standaard Arabisch (MSA). Dit is de officiële taal in de Arabische wereld en wordt gebruikt in de media, boeken, kranten en documenten. De spreektaal is in iedere regio verschillend, maar als je het MSA beheerst, is het relatief eenvoudig om vervolgens een dialect van een bepaald land of gebied te leren.

Inschrijven

Methode

 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 1. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.
 • Tijdens de bijeenkomsten behandelen we de vragen die je naar aanleiding van de zelfstudie hebt. Daarna herhalen we kort de woorden en de grammatica van de vorige les, waarna we klassikaal, individueel of in groepjes aan de nieuwe oefeningen beginnen. Bij het samenwerken met andere cursisten ligt de nadruk op spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid.

 

Inschrijven

Tijdsinvestering

 • De cursus Arabisch niveau 4 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee à drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Arabisch. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 1. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. En heb je de cursus Arabisch niveau 2 of 3 gevolgd bij Babel? Dan hoef je geen nieuw boek te bestellen. Deze cursus maakt gebruik van dezelfde lesmethode.
 • Er is geen eindtoets: je ontvangt een certificaat van deelname als je actief hebt deelgenomen aan minimaal 8 van 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 17 november 2021
  DagDatumAanvangEinde
  woensdag17 november 202118:3020:00
  woensdag24 november 202118:3020:00
  woensdag1 december 202118:3020:00
  woensdag8 december 202118:3020:00
  woensdag15 december 202118:3020:00
  woensdag22 december 202118:3020:00
  woensdag5 januari 202218:3020:00
  woensdag12 januari 202218:3020:00
  woensdag19 januari 202218:3020:00

  Inschrijven