Arabisch 4 (A1 → A1+)

Niveau: Beginner (0/A2)

Ben je Arabisch aan het leren en wil je je taalvaardigheid naar een hoger niveau tillen? Of heb je de cursus Arabisch niveau 3 gevolgd en wil je jezelf verder ontwikkelen? In de cursus Arabisch niveau 4 werk je toe naar taalniveau A1+.

240,-

Inschrijven

Start vanaf 2 september 2024

Over de cursus Arabisch niveau 4

In deze cursus ga je verder de diepte in op het gebied van spreken, schrijven en luisteren. Samen met je medecursisten oefen je om een praktisch gesprek te voeren en om over je toekomstplannen te vertellen. Daarnaast ga je aan de slag met praktische zaken zoals klokkijken of het gebruiken van een Arabisch woordenboek.

Je oefent met specifieke grammaticaregels, zoals ontkenningen, comparatieven en superlatieven, werkwoordvervoegingen in het verleden en in de toekomst, gebroken meervoud en naamvallen. Deze kennis kun je direct gebruiken bij het schrijven over bijvoorbeeld studie, werk, politiek, reizen of toekomstdromen. Aan het einde van de cursus is jouw schrijfvaardigheid bovendien zodanig ontwikkeld dat je een relatief lange tekst kun schrijven, zoals een reisverslag of een blogartikel.

De cursus is geschikt als je de cursus Arabisch niveau 3 hebt afgerond of als je via een andere weg over A1 niveau beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Arabisch niveau 4 werk je toe naar taalniveau A1+.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je in het Arabisch je mening geven en over je ervaringen vertellen,
 • heb je meer zelfvertrouwen bij het spreken met Arabische moedertaalsprekers,
 • ben je klaar voor de cursus Arabisch niveau 5.

Bij Babel leer je Modern Standaard Arabisch (MSA). Dit is de officiële taal in de Arabische wereld en wordt gebruikt in de media, boeken, kranten en documenten. De spreektaal is in iedere regio verschillend, maar als je het MSA beheerst, is het relatief eenvoudig om vervolgens een dialect van een bepaald land of gebied te leren.

Inschrijven

Methode

 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 1. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van teksten en oefeningen. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie.
 • Tijdens de bijeenkomsten behandelen we de vragen die je naar aanleiding van de zelfstudie hebt. Daarna herhalen we kort de woorden en de grammatica van de vorige les, waarna we klassikaal, individueel of in groepjes aan de nieuwe oefeningen beginnen. Bij het samenwerken met andere cursisten ligt de nadruk op spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid.

Inschrijven

Tijdsinvestering

 • De cursus Arabisch niveau 4 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht of in de virtual classroom.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee à drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Arabisch. Met name tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 1. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een certificaat van deelname als je actief hebt deelgenomen aan minimaal 8 van 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 2 september 2024 (Virtual Classroom)
  Dag Datum Aanvang Einde
  maandag 2 september 2024 20:15 21:45
  maandag 9 september 2024 20:15 21:45
  maandag 16 september 2024 20:15 21:45
  maandag 23 september 2024 20:15 21:45
  maandag 30 september 2024 20:15 21:45
  maandag 7 oktober 2024 20:15 21:45
  maandag 14 oktober 2024 20:15 21:45
  maandag 21 oktober 2024 20:15 21:45
  maandag 28 oktober 2024 20:15 21:45

  Inschrijven