Datum : 18 januari 2022 Categorie : Blog, Engels leren

Uitspraak van de th-klank in het Engels

Wil je de Engelse th-klank duidelijk kunnen uitspreken? Het is volkomen normaal als je hier moeite mee hebt. Je kunt de klank op twee manieren uitspreken. Wij leggen het je in deze blog uit.


Slide 1
Cursus
Basiscursus Engels (A2)
Slide 1
Cursus
Halfgevorderden Engels (B1)
Slide 1
Cursus
Privétraining
previous arrow
next arrow

Er zijn twee verschillende th-klanken

Er zijn twee verschillende th-geluiden: de stemloze th en de stemhebbende th. Veel mensen met een andere moedertaal hebben moeite met deze uitspraak. Door te oefenen kun je de uitspraak snel onder de knie krijgen.

De stemloze th-klank

Voorbeelden van woorden waarin deze th-klank gebruikt wordt, zijn: think, thank, bath, breath en theory. Bij de stemloze th-klank is er geen trilling. Leg het puntje van je tong achter je voortanden en druk aan. Je lippen en de rest van je tong kun je ontspannen.

De stemhebbende th-klank

Voorbeelden van woorden waarin de stemhebbende th-klank gebruikt wordt, zijn: mother, rather, the, breathe en weather. Leg het puntje van je tong achter je voortanden. Druk je tong vervolgens een beetje aan en dan kun je het trillende geluid maken. Blijf je lippen ontspannen. Als je het trillende geluid maakt dan voel je je stembanden ook trillen.

Wil je een cursus Engels volgen?

Wil jij beter worden in de Engelse taal? Babel is gespecialiseerd in taal- en communicatietrainingen voor hbo- en wo-opgeleiden. We helpen particulieren en professionals, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere non-profit organisaties. We onderscheiden ons door de hoge kwaliteit van docenten, een flexibele en transparante manier van werken en onze scherpe tarieven. Babel is taalpartner van de Universiteit Utrecht. Jaarlijks helpen wij ruim 6.000 mensen om beter te communiceren!

Cursussen Engels

Lees ook: