Cursus Russisch niveau 6

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Heb je Russisch 5 bij Babel gevolgd en wil je de lesstof nog beter ontwikkelen en verdiepen? Of heb je op een andere manier kennis van Russisch op A2+ niveau en wil je deze praktisch gaan leren toepassen? Dan is deze cursus Russisch 6 geschikt voor jou.

COVID-19: Zolang de maatregelen tegen het coronavirus van kracht blijven, worden onze cursussen voortgezet via virtual classrooms. Voor cursussen die in de week van 20 april beginnen, bieden we je de mogelijkheid om van onze kosteloze verplaatsgarantie gebruik te maken.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Algemeen

Tijdens Russisch 6 leer je om jezelf nog beter uit te drukken in het Russisch. We besteden veel tijd aan conversatie. De lesstof uit de cursussen Russisch 1 t/m 5 wordt herhaald en verder verdiept.

Je leert hoe je eerder verworven kennis, woordenschat en grammatica kunt uitbreiden om zo in meer detail te kunnen communiceren. Je oefent met de basisregels van de grammatica, dit door toepassing in concrete opdrachten. Klassikaal en in kleine groepjes ga je actief oefenen met gesprekken voeren en informatie geven óf te vragen in verschillende situaties. Deze kennis is direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Wil je meer informatie over deze cursus of wil je weten welke cursus het best bij jouw niveau en wensen aansluit? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Leerdoelen

In de conversatiecursus Russisch werk je toe naar taalniveau A2++. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Russisch niveau 5 hebt afgerond of als je via een andere weg over A2+ niveau beschikt.

Aan het eind van de cursus ben je in staat om uitgebreid(er) over jezelf en je achtergrond te vertellen en om je mening te geven over zaken om je heen. Je bent in staat specifieke informatie te halen uit authentieke teksten, video’s en audiofragmenten.

De cursus staat in het teken van verdieping van de eerder opgedane kennis door middel van cyclische herhaling.

Methode

Er wordt klassikaal, individueel of in groepjes gewerkt aan door de docent voorbereide oefeningen. Tijdens de lessen wordt een veelvoud aan interactieve werkvormen gebruikt om de cursisten actief bij de les te betrekken.

Alle vaardigheden komen tijdens de lessen aan bod, maar de nadruk ligt in de lessen op spreek- en luistervaardigheid.

De voertaal in de lessen is zo veel mogelijk Russisch en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van authentieke teksten en video’s.

Tijdsinvestering

De conversatiecursus Russisch bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1, 5 uur bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

De voertaal tijdens de bijeenkomsten is zoveel mogelijk Russisch. Voor organisatorische vragen zal Nederlands worden gehanteerd.

Als lesmethode gebruiken we de methode Paspoort voor Rusland, deel 1.

Er is geen eindtoets. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 7 van de 9 bijeenkomsten.