Cursus Russisch niveau 4

Heb je de beginnerscursussen Russisch gevolgd en ben je toe aan meer verdieping? Volg dan de cursus Russisch niveau 4. Ideaal als je van plan bent om voor langere tijd naar Rusland te vertrekken!

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Russisch niveau 4

Leren Russisch spreken Utrecht

Als vervolg op de in niveau 1, 2 en 3 opgedane basiskennis van de Russische grammatica, zal Russisch 4 zich op meer ‘gevorderde’ grammaticale elementen richten, zoals verbuiging van woorden met een uitzonderlijke uitgang, stijl en idioom. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de Russische literatuur. Er zullen fragmenten worden behandeld van beroemde Russische klassiekers. Tevens wordt er ruime aandacht besteed aan spreekvaardigheid.

Leerdoelen

In de cursus Russisch niveau 4 werk je toe naar taalniveau A2. Je hebt Russisch 3 gevolgd of vergelijkbare kennis (kunnen lezen en schrijven, beheersing van alle naamvallen voor bijvoeglijk naamwoorden en zelfstandig naamwoorden, zinnen zonder onderwerp kunnen toepassen, rangtelwoorden kunnen vervoegen).

Aan het eind van de cursus Russisch niveau 4 heb je een compleet beeld van de belangrijkste grammaticale elementen van de Russische taal; tegelijkertijd kun je met uitzonderingen omgaan. Dit zal je de mogelijkheid geven om de Russische taal vervolgens eventueel zelfstandig te bestuderen. Je maakt kennis met de grote Russische schrijvers en dichters. Je bent nog beter in staat een gesprek te voeren over breed uiteenlopende thema’s.

Methode

Bij deze cursus worden dezelfde boeken als bij niveau 1, 2 en 3 gebruikt, behandeld worden de hoofdstukken 11 t/m 13. Ook in deze cursus gebruikt de docent eigen tekst- en beeldmateriaal om het geleerde terug te laten komen.

Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

 

Tijdsinvestering

De cursus Russisch niveau 4 bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,75 uur bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 1 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

 

Praktisch

De voertaal tijdens de bijeenkomst is Nederlands, maar de docent spreekt waar dat kan Russisch.

Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Toetsing vindt 1 á 2 keer per cursus plaats door middel van door de docent opgestelde toetsen/ oefeningen, die je zonder boek maakt. Aan het eind van de cursus volgt er een afsluitende toets, waarin alle tot dan behandelde stof terugkomt.

Je ontvangt een certificaat als je minimaal 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.

Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 25% korting op deze cursus!