Cursus Portugees 7 (A2+ → B1-)

Niveau: Halfgevorderd (A2/B1)

In deze cursus gaan we aan de slag met je spreekvaardigheid en luistervaardigheid aan de hand van recente artikelen of muziek. Je werkt toe naar taalniveau B1-.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus

Op dit niveau ontwikkel je vooral je spreekvaardigheid en luistervaardigheid. Je zal jouw kennis van de Portugese taal verder ontwikkelen door te luisteren naar nieuws of video’s, of door recente artikelen te lezen en erover te spreken met de groep. Tijdens de cursus krijg je in elke les de gelegenheid om jouw spreekvaardigheid te oefenen en verder te verbeteren.

Deze cursus volgt op Portugees niveau 6, maar is ook los te volgen als je over A2+ niveau beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Leerdoelen

In de cursus Portugees niveau 7 werk je toe naar taalniveau B1-.

Na het afronden van deze cursus:

  • kun je de belangrijkste punten uit dagelijkse berichten halen.
  • kun je zonder al te veel moeite een gesprek in het Portugees voeren.
  • kun je je in de meeste situaties die zich kunnen voordoen tijdens het wonen of een reis in Portugeestalige gebieden redden.

Methode

De werkvormen van deze cursus wisselen tussen klassikaal, oefenen in tweetallen en het uitvoeren van rollenspellen. Bij al deze werkvormen ligt de focus op de spreek- en luistervaardigheid. Er wordt gebruikgemaakt van muziek en aangepaste oefeningen om het leren van de taal te bevorderen.

Tijdsinvestering

  • De cursus Portugees niveau 7 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
  • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 à 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Wel zal de docent – indien nodig – in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
  • Tijdens de cursus krijg je van de docent het nodige materiaal, dus hoef je niet zelf op zoek te gaan naar materiaal.
  • Je ontvangt een bewijs van deelname wanneer je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (uitwisselings-) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus.