Cursus Portugees niveau 6

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Red jij je aardig met de Portugese taal, maar blijft het lastig om een vlot gesprek te volgen? Dan is de cursus Portugees niveau 6 wat voor jou!

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Portugees niveau 6

Portugees 6

In de cursus Portugees niveau 6 ontwikkel je vooral je spreekvaardigheid en luistervaardigheid. Je ontwikkelt de nodige vaardigheden om jouw mening te uiten; niet alleen één op één maar ook in een groepsgesprek bijvoorbeeld.  Je breidt jouw basiskennis van het Portugees verder uit met actuele onderwerpen en je leert meer over de tradities in landen waar Portugees wordt gesproken.

Leerdoelen

In de cursus Portugees niveau 6 werk je toe naar taalniveau A2+.

Na het afronden van deze cursus Portugees niveau 6:

 • kun je de belangrijkste punten uit korte, duidelijke, eenvoudige berichten en aankondigingen halen
 • kun je zonder al te veel moeite een gesprek in het Portugees voeren
 • kun je de meeste situaties aan die zich kunnen voordoen tijdens een reis in Portugeestalige gebieden.

Methode

 • Als lesmethode gebruiken we het boek Portugues XXI – nova edicao 2. De methode van deze cursus wisselt tussen klassikaal lesgeven, oefeningen in tweetallen en rollenspellen. Bij al deze lesvormen ligt de focus op de spreek- en luistervaardigheid. Er wordt veel gebruikgemaakt van muziek en aangepaste oefeningen om het leren van de taal te bevorderen.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Tijdsinvestering

 • De cursus Portugees niveau 6 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 à 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Wel zal de docent – indien nodig – in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • In deze cursus werken we met het boek Português XXI 2. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Heb je de cursus Portugees niveau 5 gevolgd? Dan hoef je geen nieuw boek te bestellen. Deze cursus maakt gebruik van dezelfde lesmethode.
 • Tijdens de voorlaatste les krijg je een eindtoets waarin alle kennis wordt herhaald.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.