Cursus Arabisch niveau 5

In de cursus Arabisch niveau 5 zet je de puntjes op de i en verdiep je jezelf in de Arabische cultuur en de verschillende Arabische landen.  Ben jij al bekend met de basis van de Arabische taal en ben je op zoek naar een taalcursus Arabisch voor gevorderden? Of heb je onze andere Arabische taalcursussen gevolgd en ben je toe aan de laatste stap? Dan ben je bij Babel aan het juiste adres. 

€170,00

Inschrijven

Start vanaf 6 februari 2019

Over de cursus Arabisch niveau 5

Taalcursus Arabisch niveau 5

In deze vervolgcursus leer je om uitgebreid over je eigen achtergrond en de achtergrond van je gesprekspartner te spreken. In de praktijk betekent dit dat je onder andere je huis in detail kunt beschrijven en over je eigen opvoeding kunt vertellen. Daarnaast oefen je met het spreken over vrije tijd, reizen en toerisme in de Arabische en Westerse wereld.

Tijdens deze cursus geef je een presentatie in het Arabisch over een onderwerp naar keuze. Ook voor het schrijven van Arabisch draai jij je hand niet meer om. Aan het einde van de cursus heb je een kort essay geschreven en ben je in staat om lange teksten te schrijven over een onderwerp dat jou interesseert. Bovendien ben je onder andere in staat om in het Arabisch jouw cv op te stellen en je mening schriftelijk te onderbouwen.

 

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Arabisch niveau 5 werk je toe naar taalniveau A2. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Arabisch niveau 4 hebt afgerond of als je via een andere weg over A1+ niveau beschikt.

Na het afronden van deze cursus…

 • kun je moeiteloos Arabisch spreken en schrijven over onder andere familie, hobby’s, werk, reizen en cultuur,
 • ben je bekend met de gewoontes en gebruiken die horen bij de Arabische  taal en cultuur,
 • en ben je optimaal voorbereid op een verblijf in een Arabisch land en op het werken met mensen met een Arabische achtergrond.  

In de Arabische taalcursussen bij Babel leer je het Modern Standaard Arabisch (MSA). Dit is de officiële taal in de Arabische wereld en wordt gebruikt in de media, boeken, kranten en documenten. De spreektaal is in iedere regio verschillend, maar als je het MSA beheerst, is het relatief eenvoudig om vervolgens een dialect van een bepaald land of gebied te leren.

Inschrijven

Methode

Tijdens de bijeenkomsten behandelen we de vragen die je naar aanleiding van de zelfstudie hebt. Daarna herhalen we kort de woorden en de grammatica van de vorige les, waarna we klassikaal, individueel of in groepjes aan de nieuwe oefeningen beginnen. Bij het samenwerken met andere cursisten ligt de nadruk op spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid.

 

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Arabisch niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,75 uur bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee à drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Arabisch. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.

Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 2. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.

Je wordt zowel mondeling als schriftelijk getoetst tijdens de lessen. Dit gebeurt door middel van presentaties, huiswerk, individuele opdrachten en groepsopdrachten. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.  

Korting voor studenten en werknemers Universiteit Utrecht
Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 25% korting op deze cursus!

Inschrijven

 • Startdatum: 6 februari 2019
  Dag Datum Aanvang Einde
  woensdag 6 februari 2019 20:00 21:45
  woensdag 13 februari 2019 20:00 21:45
  woensdag 20 februari 2019 20:00 21:45
  woensdag 27 februari 2019 20:00 21:45
  woensdag 6 maart 2019 20:00 21:45
  woensdag 13 maart 2019 20:00 21:45
  woensdag 20 maart 2019 20:00 21:45
  woensdag 27 maart 2019 20:00 21:45
  woensdag 3 april 2019 20:00 21:45

  Inschrijven