Cursus Arabisch niveau 6

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Heb je de cursus Arabisch 5 gevolgd en wil je de lesstof nog beter onder de knie krijgen? Of heb je op een andere manier kennis van Arabisch op A2 niveau en wil je deze praktisch gaan leren toepassen? Dan is de cursus Arabisch niveau 6 geschikt voor jou. In deze cursus werk je toe naar taalniveau A2+.

Gedurende de lockdown worden onze klassikale cursussen in de virtual classroom gegeven. Zodra het kan, hervatten we de cursussen op onze leslocaties. Je kunt je dus gewoon inschrijven voor een klassikale cursus. We bieden extra flexibiliteit met onze verplaatsgarantie.

Klassikale cursus

€215,00

Inschrijven

Start vanaf 22 april 2021

Algemeen

Cursus Arabisch leren Utrecht

In de cursus Arabisch niveau 6 leer je om jezelf nog beter uit te drukken in het Arabisch. Tijdens de cursus Arabisch niveau 6 leer je de eerder verworven kennis, woordenschat en grammatica uitbreiden om in meer detail te kunnen communiceren. Je oefent verder met de basisregels van de grammatica door de toepassing hiervan in concrete opdrachten. Zo bereid je in deze cursus een presentatie voor in het Arabisch en schrijf je korte brieven.

Klassikaal en in kleine groepjes oefenen we actief met gesprekken voeren in verschillende situaties en over verschillende onderwerpen, waaronder je dagelijkse routine, reizen, eten en kleding. Deze kennis is direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Inschrijven

Leerdoelen

Aan het eind van de cursus Arabisch niveau 6 ben je in staat om:

 • uitgebreider over jezelf en je eigen achtergrond te vertellen;
 • te praten over vrije tijd;
 • over reizen en toerisme in de Arabische wereld; over eten en over kleding.

Je begint langere teksten te schrijven en bent ook in staat specifieke informatie te halen uit authentieke teksten, video’s en audiofragmenten. Naast taalkundige kennis wordt in deze cursus ook nader ingegaan op de Arabische cultuur van verschillende Arabische landen. De cursus staat in het teken van verdieping van de eerder opgedane kennis door middel van cyclische herhaling.

Inschrijven

Methode

Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 2. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.

Tijdens de cursus Arabisch niveau 6 gaan we de eerder behandelde stof van Arabisch 1 t/m 5 actief toepassen en herhalen. Hiernaast breiden we onze kennis uit door verder te werken met het boek Mastering Arabic 2, hoofdstuk 5 tot en met 8. Zorg ervoor dat je de kennis van hoofdstuk 1 tot en met 4 hebt herhaald voordat je aan de cursus begint.

De les start met een korte terugblik op de vorige les en met het beantwoorden van vragen over het huiswerk. Er wordt vervolgens klassikaal, individueel of in groepjes gewerkt aan de oefeningen uit het tekstboek en aan aanvullende taken. Tijdens de lessen wordt een veelvoud aan interactieve werkvormen gebruikt om de cursisten actief bij de les te betrekken.

Alle vaardigheden komen tijdens de lessen aan bod, maar de nadruk ligt in de lessen op spreek- en luistervaardigheid. De voertaal in de lessen is zo veel mogelijk Arabisch en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van authentieke teksten en video’s.

 

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Arabisch niveau 6 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Arabisch. Voor organisatorische vragen zal Nederlands worden gehanteerd.
 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 2. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt. Heb je de cursus Arabisch niveau 5 of 5+ gevolgd bij Babel? Dan hoef je geen nieuw boek te bestellen. Deze cursus maakt gebruik van dezelfde lesmethode.
 • Er is geen eindtoets. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 22 april 2021
  DagDatumAanvangEinde
  donderdag22 april 202119:0020:30
  donderdag29 april 202119:0020:30
  donderdag6 mei 202119:0020:30
  donderdag20 mei 202119:0020:30
  donderdag27 mei 202119:0020:30
  donderdag3 juni 202119:0020:30
  donderdag10 juni 202119:0020:30
  donderdag17 juni 202119:0020:30
  donderdag24 juni 202119:0020:30

  Inschrijven