Cursus Arabisch niveau 5

Niveau: Beginner (0/A2)

In de cursus Arabisch niveau 5 verdiep je je verder in de Arabische cultuur en de verschillende Arabische landen. Ben jij al bekend met de basis van de Arabische taal en ben je op zoek naar een taalcursus Arabisch voor halfgevorderden? Of heb je onze andere Arabische taalcursussen gevolgd en ben je toe aan de volgende stap? Dan ben je bij deze cursus aan het juiste adres.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Arabisch niveau 5

Taalcursus Arabisch niveau 5

In de cursus Arabisch niveau 5 leer je om uitgebreid over je eigen achtergrond en de achtergrond van je gesprekspartner te spreken en de juiste vragen te stellen. In de praktijk betekent dit dat je onder andere je huis in detail kunt beschrijven en over je eigen opvoeding kunt vertellen. Daarnaast raak je vertrouwd met de volgende onderwerpen: Arabische spreekwoorden, over iemands karakter praten, vrije tijd, sport, werk, beroepen en het maken van een afspraak.

Tijdens deze cursus…

 • geef je een presentatie in het Arabisch over een onderwerp naar keuze
 • oefen je met het schrijven een kort essay geschreven en ben je in staat om langere teksten te schrijven over een onderwerp dat jou interesseert.
 • leer je om in het Arabisch jouw cv op te stellen en je mening schriftelijk te onderbouwen.

Leerdoelen

In de cursus Arabisch niveau 5 werk je toe naar taalniveau A2-. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Arabisch niveau 4 hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau A1 beschikt. bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode Mastering Arabic1.

Na het afronden van deze cursus…

 • kun je Arabisch spreken en schrijven over verschillende persoonlijke onderwerpen, zoals familie, hobby’s, werk, sport en vrije tijd
 • kan je over jezelf en je eigen achtergrond te vertellen
 • begrijp je de hoofdgedachte van langere Arabische artikelen
 • ben je optimaal voorbereid op een verblijf in een Arabisch land en op het werken met mensen met een Arabische achtergrond.
 • en ben je klaar voor de cursus Arabisch niveau 6.

In de cursussen Arabisch bij Babel leer je het Modern Standaard Arabisch (MSA). Dit is de officiële taal in de Arabische wereld en wordt gebruikt in de media, boeken, kranten en documenten. De spreektaal is in iedere regio verschillend, maar als je het MSA beheerst, is het relatief eenvoudig om vervolgens een dialect van een bepaald land of gebied te leren.

Methode

Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 2. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.

Tijdens de bijeenkomsten behandelen we de vragen die je naar aanleiding van de zelfstudie hebt. Daarna herhalen we kort de woorden en de grammatica van de vorige les, waarna we klassikaal, individueel of in groepjes aan de nieuwe oefeningen beginnen. Bij het samenwerken met andere cursisten ligt de nadruk op spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid.

Tijdsinvestering

De cursus Arabisch niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee à drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Arabisch. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 2. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.
 • Je wordt zowel mondeling als schriftelijk getoetst tijdens de lessen. Dit gebeurt door middel van presentaties, huiswerk, individuele opdrachten en groepsopdrachten.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.