Cursus Arabisch niveau 5

Niveau: Beginner (0/A2)

In de cursus Arabisch niveau 5 zet je de puntjes op de i en verdiep je jezelf in de Arabische cultuur en de verschillende Arabische landen. Ben jij al bekend met de basis van de Arabische taal en ben je op zoek naar een taalcursus Arabisch voor gevorderden? Of heb je onze andere Arabische taalcursussen gevolgd en ben je toe aan de laatste stap? Dan ben je bij deze cursus aan het juiste adres.

€160,00

Inschrijven

Start vanaf 13 februari 2020

Over de cursus Arabisch niveau 5

Taalcursus Arabisch niveau 5

In de cursus Arabisch niveau 5 leer je om uitgebreid over je eigen achtergrond en de achtergrond van je gesprekspartner te spreken. In de praktijk betekent dit dat je onder andere je huis in detail kunt beschrijven en over je eigen opvoeding kunt vertellen. Daarnaast oefen je met het spreken over vrije tijd, reizen en toerisme in de Arabische en Westerse wereld.

Tijdens deze cursus…

 • geef je een presentatie in het Arabisch over een onderwerp naar keuze.
 • Ook voor het schrijven van Arabisch draai jij je hand niet meer om. Aan het einde van de cursus heb je een kort essay geschreven en ben je in staat om lange teksten te schrijven over een onderwerp dat jou interesseert.
 • Bovendien ben je onder andere in staat om in het Arabisch jouw cv op te stellen en je mening schriftelijk te onderbouwen.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Arabisch niveau 5 werk je toe naar taalniveau A2. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Arabisch niveau 4 hebt afgerond of als je via een andere weg over A1+ niveau beschikt.

Na het afronden van deze cursus…

 • kun je moeiteloos Arabisch spreken en schrijven over onder andere familie, hobby’s, werk, reizen en cultuur,
 • ben je bekend met de gewoontes en gebruiken die horen bij de Arabische  taal en cultuur,
 • en ben je optimaal voorbereid op een verblijf in een Arabisch land en op het werken met mensen met een Arabische achtergrond.

In de Arabische taalcursussen bij Babel leer je het Modern Standaard Arabisch (MSA). Dit is de officiële taal in de Arabische wereld en wordt gebruikt in de media, boeken, kranten en documenten. De spreektaal is in iedere regio verschillend, maar als je het MSA beheerst, is het relatief eenvoudig om vervolgens een dialect van een bepaald land of gebied te leren.

Inschrijven

Methode

Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 2. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.

Tijdens de bijeenkomsten behandelen we de vragen die je naar aanleiding van de zelfstudie hebt. Daarna herhalen we kort de woorden en de grammatica van de vorige les, waarna we klassikaal, individueel of in groepjes aan de nieuwe oefeningen beginnen. Bij het samenwerken met andere cursisten ligt de nadruk op spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Arabisch niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee à drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Arabisch. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 2. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van dialogen, teksten, oefeningen en culturele insights. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.
 • Je wordt zowel mondeling als schriftelijk getoetst tijdens de lessen. Dit gebeurt door middel van presentaties, huiswerk, individuele opdrachten en groepsopdrachten.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 25% korting op deze cursus. Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 13 februari 2020
  DagDatumAanvangEinde
  donderdag13 februari 202020:1521:45
  donderdag20 februari 202020:1521:45
  donderdag27 februari 202020:1521:45
  donderdag5 maart 202020:1521:45
  donderdag12 maart 202020:1521:45
  donderdag19 maart 202020:1521:45
  donderdag26 maart 202020:1521:45
  donderdag2 april 202020:1521:45
  donderdag9 april 202020:1521:45

  Inschrijven