Cursus Arabisch 5 (A1+ → A2-)

Niveau: Beginner (0/A2)

Ben je al bekend met de Arabische taal en ben je op zoek naar een taalcursus Arabisch voor halfgevorderden? Of heb je onze andere Arabische taalcursussen gevolgd en ben je toe aan de volgende stap? In de cursus Arabisch niveau 5 werk je toe naar taalniveau A2-. Ook verdiep je je in de Arabische cultuur en de verschillende Arabische landen.

260,-

Inschrijven

Start vanaf 3 september 2024

Over de cursus Arabisch niveau 5

In de cursus Arabisch niveau 5 leer je om gesprekken te voeren en de juiste vragen te stellen. Daarnaast raak je vertrouwd met de volgende onderwerpen: Arabische spreekwoorden, over iemands karakter praten, vrije tijd, sport, werk, beroepen en het maken van een afspraak.

Tijdens deze cursus:

 • geef je een presentatie in het Arabisch over een onderwerp naar keuze
 • oefen je met het schrijven een kort essay geschreven en ben je in staat om langere teksten te schrijven over een onderwerp dat jou interesseert.
 • leer je om in het Arabisch jouw cv op te stellen en je mening schriftelijk te onderbouwen.

De cursus is geschikt als je de cursus Arabisch niveau 4 hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau A1 beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Arabisch niveau 5 werk je toe naar taalniveau A2-.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je Arabisch spreken en schrijven over verschillende persoonlijke onderwerpen, zoals familie, hobby’s, werk, sport en vrije tijd
 • kan je over jezelf en je eigen achtergrond te vertellen
 • begrijp je de hoofdgedachte van langere Arabische artikelen
 • ben je optimaal voorbereid op een verblijf in een Arabisch land en op het werken met mensen met een Arabische achtergrond.
 • ben je klaar voor de cursus Arabisch niveau 6.

Bij Babel leer je het Modern Standaard Arabisch (MSA). Dit is de officiële taal in de Arabische wereld en wordt gebruikt in de media, boeken, kranten en documenten. De spreektaal is in iedere regio verschillend, maar als je het MSA beheerst, is het relatief eenvoudig om vervolgens een dialect van een bepaald land of gebied te leren.

Inschrijven

Methode

 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 2. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van teksten en oefeningen. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.
 • Tijdens de bijeenkomsten behandelen we de vragen die je naar aanleiding van de zelfstudie hebt. Daarna herhalen we kort de woorden en de grammatica van de vorige les, waarna we klassikaal, individueel of in groepjes aan de nieuwe oefeningen beginnen. Bij het samenwerken met andere cursisten ligt de nadruk op spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid.

Inschrijven

Tijdsinvestering

 • De cursus Arabisch niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur bij Babel in Utrecht of in de virtual classroom.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee à drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Arabisch. Met name tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 2. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 3 september 2024 (Virtual Classroom)
  Dag Datum Aanvang Einde
  dinsdag 3 september 2024 20:15 21:45
  dinsdag 10 september 2024 20:15 21:45
  dinsdag 17 september 2024 20:15 21:45
  dinsdag 24 september 2024 20:15 21:45
  dinsdag 1 oktober 2024 20:15 21:45
  dinsdag 8 oktober 2024 20:15 21:45
  dinsdag 15 oktober 2024 20:15 21:45
  dinsdag 22 oktober 2024 20:15 21:45
  dinsdag 29 oktober 2024 20:15 21:45

  Inschrijven