Geschreven door:Liz

Datum : 05 juni 2018 Categorie : Blog

Meer leren in de zomer? Kom naar de Summer School!

zomercursusOp het eerste gezicht lijken ‘summer’ en ‘school’ niet direct samen te gaan. Toch zijn er in de zomer overal ter wereld Summer Schools beschikbaar voor geïnteresseerden: kleine en grote cursussen waarmee je je kennis kan verdiepen. Van een taalcursus Engels tot een bijspijkerklas voor studenten. Een Summer School helpt je professioneel, sociaal en academisch te ontwikkelen!

1. Kennis en verdieping

De voornaamste reden van veel cursisten om een zomercursus te volgen is het opbouwen en uitbreiden van kennis. Heb je na de zomer bepaalde vaardigheden nodig omdat je bijvoorbeeld met een nieuwe opleiding begint? Dan kan een Summer School helpen om die vaardigheden verder te ontwikkelen óf om je te verdiepen in onderwerpen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Zo kunnen veel professionals hun carrière een boost geven door een Summer School.

2. Culturen en perspectieven

Een Summer School is vaak een smeltkroes van culturen. Veel cursisten van verschillende nationaliteiten en uit landen over de hele wereld komen bij elkaar om zich te verdiepen in een cursus. Ze brengen stuk voor stuk hun eigen ideeën, cultuur en perspectieven mee. Een Summer School is daarom niet alleen academisch en professioneel leerzaam, ook op sociaal vlak is het een interessante en internationale uitdaging.

3. Alternatieve vakantie

‘Summer’ en ‘school’ kunnen prima samen. Een Summer School is een alternatieve vakantie; eentje waar je geniet én jezelf ontwikkelt. Je maakt kennis met mensen van over de hele wereld, komt tot nieuwe inzichten binnen je vakgebied en verrijkt jezelf op professioneel, sociaal en academisch niveau. Je haalt meer uit je zomer!

4. Netwerk van gelijkgestemden

Een zomercursus is opgebouwd rondom een bepaald thema. Alle cursisten die een cursus volgen, zijn geïnteresseerd in hetzelfde thema of hetzelfde vakgebied. Dit kan interessante inzichten en discussies opleveren. De cursussen zijn intensief en worden een periode lang aan dezelfde groep gegeven. Je krijgt daarom de mogelijkheid om je medecursisten goed te leren kennen én tegelijkertijd je netwerk uit te breiden.

Summer School van Babel

Babel biedt in de maanden juli en augustus meer dan 30 zomercursussen Engels en Nederlands aan. De lengte van de cursussen variëren tussen de 1 en 6 weken. Naast de cursussen zelf wordt er ook voor sociale activiteiten én huisvesting gezorgd.

Vanwege het coronavirus worden de zomercursussen in 2020 online gegeven in onze virtual classroom. Meer weten? Bekijk alle zomercursussen

Lees ook: