Toetsing van je taalniveau

Er zijn diverse situaties waarin het gewenst of noodzakelijk is om je taalniveau te (laten) toetsen. Dit kan zijn omdat je (toekomstig) werkgever dit van je vraagt, je toegelaten wilt worden tot een opleiding, je verhuist naar een ander land of simpelweg omdat je zelf benieuwd bent naar uw taalniveau.

Babel verzorgt toetsen NederlandsEngels en Duits voor de vaardigheden Spreken, Luisteren, Schrijven, Lezen en Gesprekken Voeren. Een toets wordt afgenomen voor een specifiek niveau uit het Europees Referentiekader (Common European Framework of Reference for Languages, oftewel CEF). Na afloop ontvangt u een certificaat. Goed om te weten is dat onze toetsen zijn goedgekeurd door de Inspectie van het Onderwijs.

De gangbare toetsingsprocedure

1. Vaststellen huidige niveau en persoonlijk advies
Je start met het maken van een instaptoets om je huidige niveau te bepalen. Daarna vindt een intakegesprek met een docent en de cursist plaats. Aan de hand van de instaptoets en het intakegesprek geeft de docent een persoonlijk advies. Is je niveau toereikend om de toets met goed gevolg af te ronden, dan meldt Babel je aan voor de toets. Blijkt dat je onvoldoende niveau hebt om de toets met goed gevolg af te ronden, dan geeft de docent een advies tot het volgen van een maatwerk training.

Doe de gratis instaptoets

2. Voorbereidende training
Aan de hand van het intakegesprek stelt een docent een persoonlijk lesprogramma voor je op. De uitgangspunten hierbij zijn je huidige niveau en de specifieke onderdelen van de toets. De training start met het verbeteren van de taalvaardigheid (grammatica en vocabulaire) waarna aandacht zal worden besteed aan de specifieke onderdelen van de toets. De focus ligt hierbij op de strategieën die je kunt gebruiken bij het toepassen van de taal en het maken van de toets. Het maken van huiswerk is een onderdeel van de training.

3. De toets
De toets vindt plaats bij Babel in Utrecht (desgewenst op een andere locatie). De onderdelen Lezen, Luisteren en Schrijven worden getoetst door middel van een digitale toets en worden onder toezicht afgelegd. Het onderdeel Spreken wordt individueel getoetst door een docent. Per onderdeel duurt de toets maximaal 60 minuten. Binnen één week ontvang je terugkoppeling over het resultaat van de toets. Dit bestaat uit een rapportage en bij voldoende resultaat een certificaat.

Wanneer deze toets deel uitmaakt van een opleidingstraject bij Babel ontvangt u 40% korting op elk onderdeel van de toets.

Kom in contact

Neem contact met mij op

Wil je dat wij contact met je opnemen? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.