Cursus Russisch niveau 7

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Wil je jouw kennis van het Russisch diepgaander ontwikkelen? Dan biedt deze cursus jou kansen. De basis van de Russische grammatica is bij Russisch niveau 6 afgerond. Nu gaan we de verdieping in en toewerken naar niveau B2.

Met onze verplaatsgarantie kun je jouw inschrijving voor een cursus die start in november kosteloos annuleren of verplaatsen naar een ander startmoment. Dit kan nog tot 10 dagen voor de start van de cursus.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Algemeen

russisch b2

In deze cursus gaan we ons verdiepen in nieuwe onderdelen die in vorige cursussen niet aan de orde zijn gekomen. De langverwachte werkwoorden van beweging komen namelijk aan bod. Dit geeft je nog meer mogelijkheden om je in het Russisch te uiten.

Deze cursus is hiermee een vervolg op de basiscursussen (Russisch 1 t/m 6) en past in de bestaande leerlijn. De cursus Russisch niveau 7 is uitermate geschikt voor mensen die nog beter Russisch willen leren. In de les zal steeds meer aandacht worden besteed aan spreekvaardigheid. Op deze manier word je vrijer in je communicatie. Ook leesvaardigheid speelt een grotere rol dan voorheen. De docent gebruikt materiaal uit de methode en uit actuele teksten. Op deze manier maak je nog beter kennis met het culturele en politieke leven in Rusland.

Leerdoelen

In de cursus werk je toe naar taalniveau B2. De cursus is geschikt als je de cursus Russisch niveau 6 hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau B1 beschikt.

Na het afronden van deze cursus:

  • heb je meer kennis over de moeilijke aspecten van de Russische grammatica;
  • heb je een grotere woordenschat, zodat je meer mogelijkheden hebt in de communicatie;
  • heb je meer ervaring in het lezen van actuele teksten;
  • ben je in staat gecompliceerde grammatica te herkennen en toe te passen.

Methode

Er wordt klassikaal, individueel of in groepjes gewerkt aan door de docent voorbereide oefeningen. Tijdens de les bespreken we nieuwe grammatica en we oefenen met elkaar.

De voertaal in de lessen is zo veel mogelijk Russisch en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van authentieke teksten en video’s. Nieuwe grammatica wordt in het Nederlands toegelicht.

Tijdsinvestering

De conversatiecursus Russisch bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1, 5 uur bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

We gebruiken de lesmethode Paspoort naar Rusland (deel 1 en 2). Aan het einde van de cursus wordt geen toets afgenomen; wel ontvangt de cursist een certificaat als hij voldoende bijeenkomsten heeft bijgewoond (7 van de 9 bijeenkomsten).