Cursus Russisch 7 (A2+ → B1-)

Niveau: Gevorderd (B1/B2)

Wil je jouw kennis van het Russisch verder ontwikkelen? De basis van de Russische grammatica is bij Russisch niveau 6 afgerond. Nu gaan we de verdieping in en werken we toe naar niveau B1.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Russisch niveau 7

In deze cursus gaan we ons verdiepen in nieuwe onderdelen die in vorige cursussen niet aan de orde zijn gekomen. De langverwachte werkwoorden van beweging komen namelijk aan bod. Dit geeft je nog meer mogelijkheden om je in het Russisch te uiten.

Deze cursus is hiermee een vervolg op de basiscursussen (Russisch 1 t/m 6) en past in de bestaande leerlijn. In de les zal steeds meer aandacht worden besteed aan spreekvaardigheid. Op deze manier word je vrijer in je communicatie. Ook leesvaardigheid speelt een grotere rol dan voorheen. De docent gebruikt materiaal uit de methode en uit actuele teksten. Op deze manier maak je nog beter kennis met het culturele en politieke leven in Rusland.

De cursus is geschikt als je de cursus Russisch niveau 6 hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau A2+ beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Leerdoelen

In de cursus werk je toe naar taalniveau B1.

Na het afronden van deze cursus:

 • Heb je meer kennis over de moeilijke aspecten van de Russische grammatica.
 • Heb je een grotere woordenschat, zodat je meer mogelijkheden hebt in de communicatie.
 • Heb je meer ervaring in het lezen van actuele teksten.
 • Ben je in staat gecompliceerde grammatica te herkennen en toe te passen.

Methode

 • Er wordt klassikaal, individueel of in groepjes gewerkt aan door de docent voorbereide oefeningen. Tijdens de les bespreken we nieuwe grammatica en we oefenen met elkaar.
 • De voertaal in de lessen is zo veel mogelijk Russisch en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van authentieke teksten en video’s. Nieuwe grammatica wordt in het Nederlands toegelicht.

Tijdsinvestering

 • De cursus Russisch niveau 7 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een certificaat als je minimaal 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mail adres en de korting wordt automatisch verrekend.