Cursus Italiaans niveau 8

Niveau:

Ciao tutti! Verdiep je kennis van de prachtige Italiaanse taal en cultuur met deze cursus Italiaans niveau 8. Deze cursus is geschikt als jij het Italiaans beheerst op het taalniveau A2.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Italiaans niveau 8

Cursus Italiaans Utrecht

Na het volgen van deze cursus beheers jij de Italiaanse taal voldoende om in aanmerking te komen voor het Italiaanse verblijfsvergunning. Dit betekent dat je na deze cursus zelfstandig kunt wonen, werken en studeren in het land van de Romeinen, de espresso en de pasta.

In deze taalcursus gaan we veel luisteren naar Italiaanse radio- en tv-programma’s. Je zult merken dat je items over actuele zaken al goed kan volgen en dat je de belangrijkste punten goed begrijpt. Naast beeld en geluid, gaan we ook aan de slag met de geschreven media. We oefenen met het lezen van langere Italiaanse artikelen en met het opzoeken van specifieke informatie in geschreven teksten.

Wat grammatica betreft gaan we in deze cursus oefenen met lastige zinsconstructies. Denk aan het formuleren van een zin in de werkwoordvorm ‘gerundio’. Je leert hoe je verschillende nuancerende achtervoegsels kan gebruiken om betekenisnuance aan de woorden van een zin toe te voegen. Verder leer je zinnen te formuleren met de indirecte rede.

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 8 werk je toe naar taalniveau A2+. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans niveau 7 hebt afgerond of als je via een andere weg over A2 niveau beschikt, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode Allegro 2 of de lesmethode Con Piacere 2.

Wil je jouw niveau weten? Maak dan de gratis online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je de hoofdpunten van veel radio- of tv-programma’s over actuele zaken begrijpen;
 • kun je deelnemen aan een gesprek over familie, hobby’s, werk en actuele gebeurtenissen;
 • en ben je klaar voor de cursus Italiaans niveau 9.

Methode

 • Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de thema’s uit het boek.
 • Bij veel opdrachten werk je in tweetallen of groepjes, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Tijdsinvestering

 • De cursus Italiaans niveau 8 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU-e-mailadres en de korting wordt automatisch verrekend
Wat is jouw taalniveau?Gratis taaltest Italiaans

Benieuwd naar jouw taalniveau? Doe onze gratis niveautest. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een indicatie van je taalniveau en een persoonlijk advies van een docent Italiaans. Zo kies je de cursus Italiaans die het beste bij jou past.