Cursus Academisch schrijven in het Engels voor studenten – Gevorderden

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2), Gevorderd (C1/C2)

Meer dan 60% van de masterprogramma’s wordt tegenwoordig aangeboden in het Engels. Het is daarom belangrijk dat je als student een goede beheersing van het Engels hebt. In de cursus Academisch schrijven in het Engels voor studenten – Gevorderden leer je om wetenschappelijk en academisch te schrijven in het Engels.

Benieuwd hoe het is om taalles te volgen in onze virtual classroom? Bekijk dan onze demo en neem een (online) kijkje in onze virtual classroom.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over deze cursus

Academisch Engels schrijven voor Master

Het doel van de cursus is om een academisch stuk of essay te schrijven als onderdeel van je studie of je onderzoek. Je levert zowel een introductie als conclusie aan waarop je feedback krijgt van  de trainer. Daarnaast zul je meer inzicht krijgen in je huidige taalniveau en je manier van werken. Je behandelt de conventies voor academisch schrijven, leert je schrijfstijl verbeteren en leert om zelfstudie-strategieën effectief toe te passen. Deze vaardigheden zullen ook van pas komen in een later stadium van je studie.

Leerdoelen

In de cursus Academisch schrijven in het Engels voor studenten – Gevorderden werk je toe naar taalniveau C1. Als je nog niet zo veel ervaring hebt met het schrijven van academische Engels in het Engels, raden we je aan eerst de cursus Academisch in het Engels voor studenten – de basis te doen.

Na het afronden van deze cursus…

  • ben je bekend met de twee essentiële onderdelen van een academisch rapport of essay: introductie & conclusie/discussie;
  • heb je gewerkt aan je taalvaardigheden voor academisch artikel of essay;
  • weet jij hoe je passieve werkwoordsvormen gebruikt;
  • heb je je academisch vocabulaire vergroot;
  • weet je hoe je grafieken en tabellen kan beschrijven;
  • schrijf je zonder problemen formeel Engels.

Methode

Tijdens de cursus wordt er een aantal individuele opdrachten aangeboden. Daarnaast zul je ook in tweetallen of kleine groepjes werken. Je krijgt feedback van zowel je trainer als je medestudenten.

Tijdsinvestering

Deze cursus bestaat uit 6 groepslessen van elk 1,5 uur. Daarnaast verwachten we dat je ongeveer 2 à 3 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels. Er wordt gerekend op je aanwezigheid en actieve deelname tijdens de bijeenkomsten.
  • Je ontvangt een bewijs van deelname als je minimaal 5 van de 6 lessen hebt bijgewoond en de opdrachten op tijd hebt ingeleverd.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.