Cursus Academisch schrijven in het Engels voor studenten – De Basis

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2), Gevorderd (C1/C2)

De cursus Academisch schrijven in het Engels voor studenten – De Basis is uitermate geschikt als je bezig met een bacheloropleiding. Een goede academische schrijfvaardigheid Engels is namelijk essentieel om je opleiding succesvol te doorlopen.

Wij vinden het erg belangrijk om onze cursisten en trainers een veilige lesomgeving te bieden. Daarom hebben we meerdere maatregelen getroffen op onze leslocaties om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over deze cursus

Academisch schrijven Bachelor

Deze cursus helpt je betere Engelstalige essays te schrijven. De cursus Academisch schrijven in het Engels voor studenten – De Basis is uitermate geschikt als je nog niet zo veel ervaring hebt met het schrijven van academische teksten in het Engels.

In de cursus verbeter je je academische schrijfvaardigheid door te focussen op verschillende aspecten zoals de tekstopbouw van je paper, samenhang in je tekst, stijl en het vermijden van plagiaat. Je gaat aan de slag met je eigen schrijfproducten uit je opleiding.

 

Leerdoelen

In de cursus Academisch schrijven in het Engels voor studenten – De Basis werk je toe naar taalniveau B2+.

Na het afronden van deze cursus…

  • Heb jij je academische schrijfvaardigheid verder ontwikkeld;
  • Heb jij je academische woordenschat vergroot;
  • Heb je inzicht in welke aspecten cruciaal zijn voor een goed academisch essay;
  • Heb je aan je eigen schrijfproducten gewerkt en heb je hierop constructieve feedback gekregen;
  • Ben je bekend met de volgende onderwerpen: grammaticale structuren, interpunctie, signaalwoorden, soorten essays, parafraseren en stijl.

 

Methode

Tijdens de cursus zijn er individuele schrijfopdrachten maar er wordt ook in groepjes en klassikaal gewerkt.

Tijdsinvestering

De cursus Academisch schrijven in het Engels voor studenten – De Basis bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur en 45 minuten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • Het benodigde lesmateriaal kun je bestellen via onze boekenpagina.
  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels. Je ontvangt een certificaat als je minimaal 5 van de 6 bijeenkomsten hebt bijgewoond en de opdrachten hebt gemaakt. Er wordt gerekend op je aanwezigheid en actieve deelname aan de bijeenkomsten.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.