Cursus Chinees niveau 7

Niveau:

Heb je cursus Chinees niveau 6 bij Babel gevolgd? Ben je op zoek naar een taalcursus Chinees voor gevorderden of beschik je via een andere weg over taalniveau A2? Dan is deze cursus de juiste keus! Tijdens deze cursus werk je steeds verder toe naar het HSK examen Niveau 3.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Cursus Chinees niveau 7

Chinese taal leren Utrecht

Tijdens de cursus Chinees niveau 7 leer je de teksten lezen zoals de Chinezen dat doen, zonder pinyin, dit ter voorbereiding op het HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) examen Niveau 3. Daarnaast verdiep je je verder in zinspatronen, grammaticale onderwerpen en uitspraak.

Tijdens de cursus…

 • Ontwikkel je je spreekvaardigheid en luistervaardigheid verder
 • Ligt de focus op leesvaardigheid, de opbouw van je vocabulaire en eenvoudig schrijven.
 • Bereid jij je voor Examen Chinees HSK niveau 3.

Leerdoelen

In de cursus Chinees niveau 7 werk je toe naar taalniveau B1-. Je kunt met deze cursus starten als je cursus Chinees niveau 6 bij Babel afgerond hebt of via een andere weg op niveau B1- zit.

Na het afronden van deze cursus Chinees niveau 7…
 • Kun je een dagelijks gesprek in het Chinees zonder al te veel moeite voeren.
 • Leer je zinspatronen en grammaticale onderwerpen die horen bij HSK 3, correct te gebruiken.
 • Begrijp je de eenvoudige Chinese teksten over de dagelijkse onderwerpen.
 • Ben je optimaal voorbereid op een verblijf in China voor jouw reis, studie en werk.

Methode

Voor de cursus Chinees niveau 7 heb je het boek Standard course HSK 3 nodig. Je hebt zowel het tekst- als het werkboek nodig. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. Het studieboek wordt in de les behandeld en het werkboek is voor de zelfstudie om het leren te bevorderen.

De werkvormen van deze cursus wisselen tussen:

 • Klassikale uitleg
 • Oefenen in groepjes of tweetallen
 • Rollenspellen

Bij al deze lesvormen ligt de focus op zowel de spreek- en luistervaardigheid als de leeesvaardigheid.

Tijdsinvestering

De cursus Chinees niveau 7 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 4 uur per week aan zelfstudie besteedt. Hier ontvang je lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • Voor de cursus Chinees niveau 7 heb je het boek Standard Course HSK 3 nodig. Je hebt zowel het tekst- als het werkboek nodig. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Er is geen eindtoets: je ontvangt een certificaat als je bij 8 van de 9 bijeenkomsten aanwezig bent geweest.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.