Datum : 21 mei 2024 Categorie : Chinees leren

Dit zijn de beste apps om Chinees te leren

Wil je Chinees leren met apps, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! Met de juiste apps kun je op een leuke en interactieve manier deze fascinerende taal onder de knie krijgen. Van complete beginners tot gevorderden, voor iedereen is er wel een app die past bij zijn leerbehoeften. In deze blog nemen wij een kijkje naar de beste apps die er zijn om Mandarijn te leren.

HelloChinese

HelloChinese is speciaal ontworpen voor het leren van Mandarijn en biedt een volledig pakket aan tools die gericht zijn op het verbeteren van je spreek- en luistervaardigheden. De app bevat interactieve oefeningen en maakt gebruik van spraakherkenning om je uitspraak te verbeteren.

Anki

Anki is een flashcard-app die gebruikmaakt van spaced repetition om je te helpen om informatie effectief te onthouden. De kern van de app zijn de “decks”, die verzamelingen van flashcards bevatten. Deze decks kunnen op maat worden gemaakt met woorden, zinnen, afbeeldingen, en geluiden om aan je specifieke leerbehoeften te voldoen. Je kunt ook decks downloaden die door andere gebruikers zijn gemaakt, waardoor je toegang hebt tot een brede variëteit aan voorbereide leermaterialen.

ChineseSkill

ChineseSkill biedt gestructureerde lessen die variëren van beginner tot gevorderd niveau. Deze app integreert interactieve games en een ingebouwd woordenboek om het leerproces boeiend en effectief te maken. Elke les is ontworpen om je te helpen de taal systematisch te leren, vergelijkbaar met een cursus in een klaslokaal, maar met de flexibiliteit om in je eigen tempo te studeren.

Pleco

Pleco functioneert als een uitgebreid woordenboek en vertaaltool, ideaal voor diepgaande studie van de Chinese taal. Naast een uitgebreide woordenboekdatabase biedt de app functies zoals flashcards en OCR (Optical Character Recognition) om teksten via de camera van je smartphone te scannen. Deze functionaliteiten maken Pleco een onmisbaar hulpmiddel voor dagelijks gebruik in een Chinese omgeving.

Duolingo

Duolingo gebruikt spelachtige lessen om je te helpen basiswoordenschat en zinsconstructies te leren. De app biedt een gevarieerde aanpak met activiteiten voor luisteren, spreken, lezen en schrijven, waardoor je een breed scala aan taalvaardigheden kunt ontwikkelen.

Taalcursus Chinees volgen bij Babel

Naast het gebruik van apps is het volgen van een gestructureerde taalcursus een uitstekende aanvulling op je zelfstudie. Door apps te combineren met een cursus bij Babel, kun je een rijke en gevarieerde leerervaring creëren, klaar om echte gesprekken in het Chinees aan te gaan. Met deze combinatie van digitale en persoonlijke leerhulpmiddelen wordt het leren van Chinees niet alleen effectiever, maar ook veel leuker.

Cursussen Chinees

Lees ook: