Cursus Russisch niveau 8

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Wil je in het Russisch kunnen vertellen hoe het met jou gaat? Kies dan voor de cursus Russisch niveau 8. Je leert je gevoelen te uiten, te vertellen of je last hebt van pijn en je leert iemand beterschap toe te wensen. Daarnaast bespreken we zaken die met families en gezinnen te maken hebben.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Russisch niveau 8

Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die al een grondige basiskennis van het Russisch hebben. In de cursus Russisch niveau 8 borduren we hierop voort. Je woordenschat breidt enorm uit en de opdrachten worden steeds diverser en gecompliceerder. Het varieert van het oefenen met grammatica tot het voeren van telefoongesprekken in het Russisch. Bovendien ga je kennis maken met Russische schrijvers!

Deze cursus is handig voor mensen die hun kennis van het Russisch willen verdiepen en uitbreiden, zodat je langzamerhand leert hoe je zelfstandig in het Russisch kan communiceren over verschillende onderwerpen.

Leerdoelen

In de cursus Russisch 8 werk je toe naar taalniveau B1 (leesvaardigheid) en A2 (spreek- en luister- en schrijfvaardigheid). De cursus is geschikt als je de cursus Russisch niveau 7 hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau A2/B1 beschikt.

Na het afronden van de cursus…

 • heb jij je spreekvaardigheid verder ontwikkeld;
 • beheers jij de grammatica zodanig dat je geen hulpmiddelen nodig hebt;
 • heb jij je woordenschat uitgebreid;
 • is je leesvaardigheid verbeterd;
 • en ben je klaar voor Russisch niveau 9.

Methode

In deze cursus werken we zowel klassikaal als in duo’s. Met name spreekvaardigheidsoefeningen doen we in groepjes van 2 of 3 deelnemers. Tijdens de les bespreken we het gemaakte huiswerk, licht de docent de nieuwe stof toe en worden er diverse soorten oefeningen gemaakt.

Tijdsinvestering

De cursus Russisch 8 bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,5 uur op locatie van Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 4 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • De voertalen tijdens de cursus zijn Nederlands en zoveel mogelijk Russisch.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Er is geen eindtoets voor deze cursus
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus!