Cursus Koreaans niveau 5

Niveau:

Lijkt het je leuk om nieuwe contacten op te doen in Korea? En met hen leuke plannen te maken om Korea te ontdekken? Maar ze ook meer te vertellen over jouw leven in Nederland? Na het volgen van deze cursus Koreaans is dat geen probleem meer! Zo leer jij bijvoorbeeld je familie te beschrijven aan je Koreaanse vrienden en om afspraken in te plannen.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Algemeen

Met deze cursus Koreaans niveau 5 word jij een ster in small talk! Benieuwd waar iemand zijn spijkerbroek gekocht heeft? Jij beschikt na het volgen van deze cursus over het vocabulaire om hiernaar te informeren. Ook leer jij om je mening in het Koreaans te geven. Kun je  dus ook een complimentje geven over die spijkerbroek!

Ook in deze cursus zoomen we dieper in op de Koreaanse cultuur. Taal en cultuur zijn immers nauw verbonden. Je zult leren wat cultureel gepast is in verschillende situaties.

Leerdoelen

In de cursus Koreaans niveau 5 werk je toe naar taalniveau A2+. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Koreaans niveau 4 hebt afgerond of als je via een andere weg over A2 niveau beschikt.

Na afloop van de cursus Koreaans niveau 5 kun je:

  • om iemands mening vragen en je eigen mening geven;
  • een voorstel doen;
  • kleuren en kleding beschrijven;
  • de duratieve vorm gebruiken

Methode

Tijdens de les worden er luister-, spreek- en schrijfoefeningen gedaan. De docente zal de vocabulaire en grammatica toelichten en extra voorbeelden geven. Sommige oefeningen worden individueel of in groepjes uitgevoerd.

Naast de lessen ga je ook thuis aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan werkboekopdrachten en het leren van nieuwe woordjes.

Tijdsinvestering

De cursus Koreaans niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee tot drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

  • De voertaal van het boek is Engels, maar indien nodig is aanvullende uitleg mogelijk in het Nederlands.
  • De lessen worden zoveel mogelijk in het Koreaans gegeven maar als steuntaal wordt Engels of Nederlands gebruikt, afhankelijk van de samenstelling van de klas.
  • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. Zorg ervoor dat je het benodigde materiaal op tijd bestelt, want de levertijden kunnen wat langer zijn.
  • Er is geen eindtoets voor deze cursus.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.