Cursus Japans niveau 5

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

In de cursussen Japans niveau 1 t/m 4 heb je geleerd om alledaagse gesprekken te voeren. In deze cursus gaan we een stapje verder. Dit is de ideale cursus voor mensen die in Japan willen gaan studeren of werken.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Japans niveau 5

cursus japans

Deze cursus Japans is een goede voorbereiding op het Japanese Language Profiency Test JLPT Niveau 5. Met dit examen kan aangetoond worden dat er een begin is gemaakt met het beheersen van het schrift en de kandidaat in staat is om elementair gesproken Japans te volgen in Japan ten behoeve van werk of studie in Japan.

Leerdoelen

In de cursus Japans niveau 5 werk je toe naar taalniveau A2+.

De ingangseisen voor deze cursus zijn als volgt:

 • Iedere cursist kan vloeiend Kiragana en Katakana lezen en schrijven.
 • Je kunt jezelf eventueel toetsen met het cursusboek Japanese for Busy People I.

Na het afronden van deze cursus:

 • beheers je de volledige Japanse leermethode die je  meer toegang tot Japanse schrijf- en leesherkenning geeft;
 • kun je 50 kanji tekens lezen en schrijven;
 • kun je korte teksten lezen over het dagelijks leven en werk;
 • heb je meer bijvoeglijke naamwoorden geleerd en kun je vergelijkingen maken;
 • ben je goed voorbereid op de Japanese Language Profiency Test JLPT Niveau 5.

Methode

De docent behandelt plenair grammatica en lessen uit het boek. Daarnaast zijn er hand-outs voor grammatica, woordenlijsten en geeft de docent extra uitleg op het bord.

Tijdsinvestering

De cursus Japans niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens deze bijeenkomsten is Japans, met Engels en Nederlands als eventuele steuntaal.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft, zodat we direct een goede start kunnen maken.
 • Na afloop van de cursus is het mogelijk om het JLPT N5 examen af te leggen.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.