Cursus Frans niveau 3

Niveau: Beginner (0/A2)

De Franse taal is een van de mooiste talen op de wereld. Het spreken van Frans geeft je toegang tot allerlei landen en culturen. Niet alleen in Frankrijk, maar ook bijvoorbeeld in grote delen van Afrika en Canada.

Klassikale cursus

€190,00

Inschrijven

Over de cursus Frans niveau 3

Cursus Frans Utrecht

In de cursus Frans niveau 3 kun je jezelf verder uitdagen en jezelf nog meer ontwikkelen op het gebied van de Franse taal en cultuur. Door middel van conversatie, vocabulaire en grammatica verbeter je jouw taalvaardigheid en krijg je meer zelfvertrouwen bij het spreken met Franstalige moedertaalsprekers.

 • Het hoofddoel van de cursus is dat je jouw receptieve taalvaardigheid verbetert. Dat betekent dat je Franstaligen beter kunt verstaan en dat het lezen van eenvoudige Franstalige teksten jou beter afgaat. Ook ben je in staat om in het Frans vragen te beantwoorden over de inhoud van deze teksten.
 • Naast de receptieve vaardigheden ligt het accent op het verbeteren van je spreekvaardigheid en uitspraak. Je oefent in tweetallen en je krijgt feedback van een ervaren docent. Terwijl je dit doet, fris je ook nog eens je grammaticale kennis op.
 • Daarnaast zal de docent regelmatig tijd inplannen voor interactieve lesonderdelen. Denk hierbij aan het luisteren en ontleden van bekende chansons of het discussiëren over actuele ontwikkelingen in Frankrijk.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Frans niveau 3 werk je toe naar taalniveau A2-. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus Frans:

 • kun je vragen beantwoorden over relatief eenvoudige Franstalige teksten,
 • heb je inzicht in jouw individuele verbeterpunten op het gebied van uitspraak en grammatica,
 • en ben je klaar voor de cursus Frans niveau 4.

Inschrijven

Methode

Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst.

 • Door middel van audio-opnamen ga je aan de slag met luisteroefeningen en leer je om Franse moedertaalsprekers te verstaan. Een belangrijk deel van de bijeenkomsten is het oefenen van gesprekken. Dit doe je in tweetallen, samen met een andere cursist.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! (werk- en tekstboek). Deze methode is speciaal ontwikkeld om volwassenen op een snelle manier Frans te leren spreken. Ieder hoofdstuk bevat een luistertekst, een grammaticaal onderwerp, een spreekvaardigheidsoefening en een uitspraakoefening.
 • We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt. Heb je de cursus Frans niveau 2 gevolgd bij Babel? Dan hoef je geen nieuw boek te bestellen: beide cursussen maken gebruik van dezelfde lesmethode.

Inschrijven

Tijdsinvestering

 • De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op onze sfeervolle locatie in het centrum van Utrecht.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens deze taalcursus is Frans, maar je kunt je vragen natuurlijk ook in het Nederlands stellen.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! deel 1 (werk- en tekstboek). Deze methode is speciaal ontwikkeld om volwassenen op een snelle manier Frans te leren spreken. Heb je de cursus Frans niveau 2 gevolgd bij Babel? Dan hoef je geen nieuw boek te bestellen: beide cursussen maken gebruik van dezelfde lesmethode. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

  Gratis taaltest FransWat is jouw taalniveau?

  Benieuwd naar jouw taalniveau? Doe onze gratis niveautest. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een indicatie van je taalniveau en een persoonlijk advies van een docent Frans. Zo kies je de cursus Frans die het beste bij jou past.