Cursus Indonesisch in Utrecht

cursus indonesischEen cursus Indonesisch is jouw sleutel tot een onvergetelijke tijd in Indonesië. Het is bovendien een van de makkelijkste talen om te leren. Heb je de basis van het Indonesisch onder de knie? Dan heb je al een enorm voordeel als je voor werk of vakantie in Indonesië verblijft. Je kunt bijvoorbeeld makkelijker afdingen en je hebt meer inzicht in de lokale gewoontes en gebruiken.  

Bekijk aanbod

Bahasa Indonesia

De officiële taal van de Republiek Indonesië is het Bahasa Indonesia. Letterlijk betekent dit taal van Indonesië. De naam Bahasa Indonesia wordt door buitenlanders vaak afgekort tot simpelweg Bahasa.

Nederlandse invloeden

De taal is gebaseerd op het Maleis, wat een eeuwenoude handelstaal is. Wees dan ook niet verbaasd als je een Nederlands woord tegenkomt: Indonesië was een Nederlandse kolonie en dat heeft ook in de taal zijn sporen achtergelaten.

Vanwege het handelsverleden van Indonesië zijn er ook veel Portugese en Chinese invloeden in de taal te vinden. En omdat de islam de belangrijkste religie in het land is, bevat de taal bovendien leenwoorden uit het Arabisch.

Indonesisch leren

Als het gaat om de meest gesproken talen ter wereld, wordt de Indonesische taal vaak vergeten. Het staat echter in de top-10 van de meest gesproken talen ter wereld. Dat komt voornamelijk door het grote inwonersaantal van Indonesië: er zijn ongeveer 25 miljoen moedertaalsprekers en meer dan 150 miljoen mensen die het Indonesisch als tweede taal beheersen. Het leren van deze taal is daarom niet alleen heel leuk, maar ook heel nuttig.

Cursus Indonesisch Utrecht

Met een cursus Bahasa Indonesia voor beginners leer je de basis van de taal aan de hand van spreek- en luisteroefeningen. Door de relatief kleine groepen ben je actief met de lesstof bezig. Daarnaast spreekt de docent waar mogelijk Bahasa Indonesia, zodat je de taal nog sneller oppikt.

Kortom: wil jij je wereld vergroten en de diversiteit van de Indonesische cultuur ontdekken? Kies dan voor een taalcursus Indonesisch bij Babel.

Bekijk aanbod