Cursus Koreaans niveau 4

Niveau:

Ga je binnenkort naar Zuid-Korea? Staat er bijvoorbeeld een business trip naar Seoel op de planning? Of ga je lekker ontspannen op het tropische eiland Jeju? En wil je daar nieuwe contacten opdoen of mensen beter leren kennen? In Zuid-Korea is het erg belangrijk om bij het leggen van nieuwe contacten de beleefdheidsregels in acht te nemen. Na de cursus Koreaans niveau 4 ben jij hiervan op de hoogte.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Koreaans niveau 4

cursus Koreaans

In deze cursus verbreed jij je kennis op het gebied van grammatica en vergroot jij je woordenschat. Je leert bijvoorbeeld om op nieuwe manieren hoofd- en bijzinnen te verbinden. We gaan ook veel oefenen met de verschillende beleefdheidsvormen in het Koreaans. Je leert hoe je mensen beleefd en gepast kan aanspreken. We gaan verder in op het culturele aspect en je leert wat cultureel gepast is in verschillende situaties. Kennis die zeker van pas gaat zijn om in Zuid-Korea vrienden te maken!

Leerdoelen

In de cursus Koreaans niveau 4 werk je toe naar taalniveau A2. De cursus is geschikt als je de cursus Koreaans niveau 3 hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau A1+ beschikt.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun jij je wensen goed uiten. In een restaurant sta jij dus niet meer voor verassingen;
  kun jij voorstellen doen. Denk bijvoorbeeld aan zinnen zoals: ‘Heb je zin om donderdag naar de bioscoop te gaan?’;
 • ben je bekend met de beleefdheidsvormen;
 • kun je op meerdere manieren bijzinnen met hoofdzinnen verbinden

Methode

 • In deze cursus gebruiken we een tekst- en werkboek. Tijdens de interactieve lessen worden er verschillende luister-, spreek- en schrijfoefeningen gedaan.
 • Snap je de oefeningen niet? Geen zorgen! Jouw docent licht veel zaken verder toe en zal je extra voorbeelden geven.
 • Sommige oefeningen worden individueel of in groepjes uitgevoerd.
 • Je ontvangt altijd persoonlijke aandacht van je docent.

Tijdsinvestering

 • De cursus Koreaans niveau 4 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee tot drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • De lessen worden zoveel mogelijk in het Koreaans gegeven maar als steuntaal wordt Nederlands of Engels gebruikt, afhankelijk van de samenstelling van de klas. De lesmethode is in het Engels.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je de boeken voor deze cursus bestellen. Zorg ervoor dat je het benodigde materiaal op tijd bestelt, want de levertijden kunnen wat langer zijn.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.