Cursus Chinees niveau 9

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Heb jij de cursus Chinees niveau 8 bij Babel afgerond of heb jij via een andere weg taalniveau B1- bereikt? En wil jij je Chinees op een hoger niveau tillen? Dan is deze cursus geschikt voor jou! In deze cursus ga je werken aan de benodigde taalvaardigheden voor het HSK niveau 3 examen.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Algemeen

cursus chinees b1

In deze cursus focussen we op verschillende taalvaardigheden: lezen, spreken, luisteren en schrijven. Na het volgen van deze cursus ben jij weer een stap verder in je voorbereiding van het HSK examen niveau 3, dit is een internationaal examen die je Chinese taalvaardigheden test. Deze cursus is ook zeer geschikt voor mensen die voor een langere tijd in China willen verblijven, bijvoorbeeld vanwege studie, werk of een reis. In de teksten van de lesmethode wordt veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden uit het dagelijkse leven. Zo bereid jij je verblijf in China goed voor.

Leerdoelen

In de cursus Chinees niveau 9 werk je toe naar taalniveau B1. De cursus is geschikt als je de cursus Chinees niveau 8 bij Babel hebt afgerond of als je via een andere weg over het B1- niveau beschikt.

Na het afronden van de cursus…

  • kan je zonder moeite een gesprek over alledaagse onderwerpen voeren;
  • kan je een Chinese tekst schrijven over een alledaags onderwerp;
  • ben je bekend met de grammatica van het HSK examen niveau 3;
  • red jij je in de meeste situaties tijdens je verblijf in China.

Methode

Tijdens deze cursus Chinees niveau 9 wordt er gebruik gemaakt van verschillende werkvormen. Sommige onderwerpen worden klassikaal behandeld. Ook wordt de lesstof geoefend in tweetallen en in groepjes. Daarnaast wordt er aan je gevraagd of je iets kan presenteren in het Chinees. Dit geeft je de kans om aan je presentatievaardigheden te werken en hier feedback op te krijgen.

Tijdsinvestering

De cursus Chinees niveau 9 bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1.5 uur. Daarnaast verwachten we dat je per bijeenkomst 4 uur besteedt aan zelfstudie.

Praktisch

  • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
  • De voertaal van deze cursus Chinees niveau 9 is Nederlands, al wordt er ook veel Chinees gesproken in de les.
  • Voor deze cursus heb je zowel een studieboek als een werkboek nodig. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek bestellen. We rekenen erop dat iedereen tijdens de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Je ontvangt een certificaat als je bij 8 van de 9 bijeenkomsten aanwezig bent geweest.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus!