Workshop 2: intonatie, klemtoon en muzikaliteit.

Niveau:

Voor een goede verstaanbaarheid is het belangrijk om de klemtoon op de juiste plaats te leggen, om de juiste intonatie te gebruiken en om in het juiste spreektempo te spreken. Tijdens de Workshop 2 Intonatie, klemtoon en muzikaliteit leer je hier meer over.

€ 85,00

Inschrijven

Start vanaf 30 november 2021

+ nog 1 data

Over de workshop

Workshop Logopedie Utrecht

Is Nederlands niet je moedertaal? Dan weet je zelf ook dat het leren van een tweede taal meer is dan alleen maar woordenschat, grammatica en uitspraak. Het is minstens zo belangrijk om de klemtoon op de juiste plaats te leggen, om de juiste intonatie te gebruiken en om op het juiste spreektempo te spreken.

In deze cursus leer je hoe je intonatie, klemtoon en spreektempo goed toepast in de Nederlandse taal. Je leert bijvoorbeeld hoe je op de juiste plaats een korte spreekpauze moet houden. Zo leer je om effectief te communiceren en om jezelf beter verstaanbaar te maken in het dagelijks leven.

Inschrijven

Leerdoelen

Na afloop van de workshop:

  • weet je hoe je de klemtoon en intonatie goed toepast;
  • kun je jouw uitspraak van de Nederlandse taal goed afstemmen op je boodschap;
  • en ontvang je een aantal concrete adviezen waar je zelf aan verder kunt werken.

Inschrijven

Methode

  • In deze cursus leer je hoe je intonatie, klemtoon en spreektempo goed toepast in de Nederlandse taal. Je leert bijvoorbeeld hoe je op de juiste plaats een korte spreekpauze moet houden. Zo leer je om effectief te communiceren en om jezelf beter verstaanbaar te maken in het dagelijks leven.
  • Tijdens de bijeenkomst ontvang je klassikale uitleg en oefeningen. Daarna werk je in groepjes aan je uitspraak en kun je de oefeningen in de praktijk brengen.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De workshop is een eenmalige bijeenkomst van 3 uur bij Babel in Utrecht.

Inschrijven

Praktisch

  • Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Tijdens de oefeningen ontvang je persoonlijke feedback zodat je weet wat jouw verbeterpunten zijn.
  • De workshop is geschikt voor ieder taalniveau. Het lesmateriaal ontvang je tijdens de workshop van de docent.
  • Wil je jouw uitspraak van het Nederlands verbeteren en je taalvaardigheid perfectioneren? Schrijf je dan in voor deze workshop of neem contact op met Babel voor vrijblijvend advies.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster