Workshop Nederlandse intonatie

Niveau: Beginner (0/A2), Halfgevorderd (A2/B1), Gevorderd (B1/B2), Vergevorderd (B2/C1)

Voor een goede verstaanbaarheid is het belangrijk om de klemtoon op de juiste plaats te leggen, om de juiste intonatie te gebruiken en om in het juiste tempo te spreken. Dit leer je allemaal tijdens deze workshop.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de workshop

Is Nederlands niet je moedertaal? Dan weet je zelf ook dat het leren van een tweede taal meer is dan alleen maar woordenschat, grammatica en uitspraak. Het is minstens zo belangrijk om de klemtoon op de juiste plaats te leggen, om de juiste intonatie te gebruiken en om op het juiste spreektempo te spreken.

In deze cursus leer je hoe je intonatie, klemtoon en spreektempo goed toepast in de Nederlandse taal. Je leert bijvoorbeeld hoe je op de juiste plaats een korte spreekpauze moet houden. Zo leer je om effectief te communiceren en om jezelf beter verstaanbaar te maken in het dagelijks leven.

Je kunt deze cursus volgen als je over A1+ niveau beschikt. Wil je weten wat je huidige taalniveau is? Doe dan onze gratis niveautest.

Leerdoelen

Na afloop van de workshop:

  • weet je hoe je de klemtoon en intonatie goed toepast.
  • kun je jouw uitspraak van de Nederlandse taal goed afstemmen op je boodschap.
  • heb je een aantal concrete punten waar je zelf verder aan kunt werken.

Methode

  • Je leert hoe je intonatie, klemtoon en spreektempo goed toepast in de Nederlandse taal. Je leert bijvoorbeeld hoe je op de juiste plaats een korte spreekpauze moet houden. Zo kun je effectief te communiceren en jezelf beter verstaanbaar maken.
  • Tijdens de bijeenkomst ontvang je klassikale uitleg en oefeningen. Daarna werk je in groepjes aan je uitspraak en kun je de oefeningen in de praktijk brengen.

Tijdsinvestering

  • De workshop is een eenmalige bijeenkomst van 3 uur bij Babel in Utrecht of in de virtual classroom.

Praktisch

  • Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Tijdens de oefeningen ontvang je persoonlijke feedback zodat je weet wat jouw verbeterpunten zijn.
  • Het lesmateriaal ontvang je tijdens de workshop van de docent.
  • Wil je jouw uitspraak van het Nederlands verbeteren en je taalvaardigheid perfectioneren? Schrijf je dan in voor deze workshop of neem contact op met Babel voor vrijblijvend advies.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.