Cursus Nederlands niveau 1

Niveau: Beginner (0/A2)

Wil jij Nederlands als tweede taal leren? Dan ben je bij Babel aan het juiste adres. De cursus Nederlands niveau 1 wordt gegeven in groepen en heeft een persoonlijke aanpak. Je leert de taal en bouwt zelfvertrouwen op om je te redden in het dagelijkse leven.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus

Babel heeft 30 jaar ervaring met het onderwijzen van Nederlands als tweede taal. Wij kunnen je in korte tijd de basisvaardigheden aanleren.

Tijdens de cursus Nederlands niveau 1 richten we ons vooral op spreken en luisteren. In de lessen gaan we in op praktijkgerichte thema’s waarmee je dagelijks te maken krijgt. Zo leer je smalltalk in het Nederlands en oefen je om iets te bestellen, bijvoorbeeld in een restaurant, de supermarkt of bij de bakker. Je leert niet alleen de kennis en vaardigheden die horen bij een nieuwe taal, maar ook hoe je met deze kennis jezelf ontwikkelt en nieuwe contacten opdoet.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Nederlands niveau 1 werk je toe naar taalniveau A1-.

Na afloop van deze cursus:

  • kun je een eenvoudig gesprek voeren in het Nederlands;
  • weet je wat de belangrijkste woorden en zinnen in het Nederlands betekenen;
  • heb je een goede basiskennis van de Nederlandse grammatica.

Inschrijven

Methode

  • Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten werk je vaak in kleine groepjes of in tweetallen. Onze professionele docenten motiveren je en zorgen dat je zelfverzekerd en actief deelneemt aan de lessen.
  • Als lesmethode gebruiken we het boek ‘De opmaat’. Dit boek kun je bestellen via onze speciale boekenpagina.

Inschrijven

Tijdsinvestering

  • De cursus Nederlands niveau 1 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.
  • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Hiervoor ontvang je opdrachten en suggesties voor aanvullende oefeningen.

Inschrijven

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Nederlands. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Engels instructies geven en vragen beantwoorden.
  • Je ontvangt een certificaat als je minimaal 8 van de 9 bijeenkomsten hebt bijgewoond. Er is geen eindtoets.
  • Als lesmethode gebruiken we het boek ‘De opmaat’. Je kunt je boek vooraf bestellen via onze boekenpagina.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

    Doe de gratis testWat is jouw taalniveau?

    Benieuwd naar jouw taalniveau? Doe onze gratis niveautest. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een indicatie van je taalniveau en een persoonlijk advies van een docent Nederlands. Zo kies je de cursus Nederlands die het beste bij jou past.