Cursus Frans op vakantie

Niveau: Beginner (0/A2)

Wil je graag beter Frans leren spreken voordat je op vakantie gaat? Wil je meer van de lokale cultuur te weten komen door te werken aan je Franse leesvaardigheid? Of wil je eindelijk eens leren hoe je in het Frans een petit-déjeuner kunt bestellen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Gedurende de lockdown worden onze klassikale cursussen in de virtual classroom gegeven. Zodra het kan, hervatten we de cursussen op onze leslocaties. Je kunt je dus gewoon inschrijven voor een klassikale cursus. We bieden extra flexibiliteit met onze verplaatsgarantie.

€ 190,00

Inschrijven

Start vanaf 20 april 2021

Over de cursus Frans op vakantie

Frans op vakantie

In deze cursus leer je Frans op een praktisch niveau. Het einddoel van de cursus is dat je zelfstandig je intentie kunt overbrengen aan je gesprekspartner en dat je uit de voeten kunt met het antwoord dat je terugkrijgt.

 • Je oefent met alledaagse situaties die je tijdens je vakantie tegenkomt, bijvoorbeeld een bestelling doorgeven in een restaurant, de weg vragen aan een local of een kaartje kopen voor het ov.
 • Op het gebied van grammatica oefen je met de werkwoordsvervoeging in de tegenwoordige tijd van de belangrijkste werkwoorden être, avoir, vouloir en pouvoir.
 • Thuis ga je aan de slag met het uitbreiden van je Franse woordenschat.
 • Natuurlijk leer je in deze taalcursus ook veel over de Franse cultuur. Je maakt bijvoorbeeld kennis met de beleefdheidsvormen: wanneer gebruik je tu en wanneer gebruik je vous? Kies je voor je voudrais of j’aimerais?
 • Daarnaast raak je vertrouwd met de Franse gewoontes, omgangsvormen en regels in het leven van alledag.

Inschrijven

Leerdoelen

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je jezelf in het Frans voorstellen en korte gesprekken voeren;
 • heb je meer zelfvertrouwen bij het spreken met Franstaligen;
 • en ben je klaar voor een ontspannen vakantie in Frankrijk.

Inschrijven

Methode

Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Daarna werk je afwisselend klassikaal, in groepjes of individueel aan interactieve opdrachten.

De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Frans à la carte: vakantiecursus voor beginners. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor als je in een Franstalig gebied op vakantie gaat en graag de taal wilt leren. Elk hoofdstuk is voorzien van vijf pagina’s vol belangrijke woorden en uitdrukkingen. Door middel van interactieve opdrachten, zoals puzzels en luisteroefeningen, maak je kennis met de Franse cultuur.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op onze sfeervolle locatie in het centrum van Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Inschrijven

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens deze taalcursus is Frans, maar je kunt je vragen natuurlijk ook in het Nederlands stellen.
 • Er is geen eindtoets.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Frans à la carte: vakantiecursus voor beginners. Dit boek is speciaal ontwikkeld voor als je in een Franstalig gebied op vakantie gaat en graag de taal wilt leren. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 20 april 2021
  DagDatumAanvangEinde
  dinsdag20 april 202120:4522:15
  dinsdag4 mei 202120:4522:15
  dinsdag11 mei 202120:4522:15
  dinsdag18 mei 202120:4522:15
  dinsdag25 mei 202120:4522:15
  dinsdag1 juni 202120:4522:15
  dinsdag8 juni 202120:4522:15
  dinsdag15 juni 202120:4522:15
  dinsdag22 juni 202120:4522:15

  Inschrijven