Cursus Chinees 5 (A1++ → A2- ) (HSK standard course 2 deel 1)

Niveau: Halfgevorderd (A2/B1)

Heb je de cursus Chinees niveau 4 gevolgd en wil je jezelf verder ontwikkelen? Of heb je op een andere manier kennis van het Chinees en wil je jouw taalvaardigheid naar een hoger niveau tillen? In deze cursus werk je toe naar taalniveau A2-. Deze cursus bereid je ook voor op het wereldwijd erkende examen Chinees HSK niveau 2.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Chinees niveau 5

In de cursus Chinees niveau 5 ontwikkel je vooral je spreekvaardigheid en luistervaardigheid. Je leert hoe je eerder verworven kennis, woordenschat en grammatica kunt gebruiken in de dagelijkse gesprekken. Daarnaast bereid je je voor op het Examen Chinees HSK niveau 2.

Je kunt met deze cursus starten als je cursus Chinees niveau 4 bij Babel afgerond hebt of via een andere weg niveau A1++ bereikt hebt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Leerdoelen

Methode

Als lesmethode gebruiken we het boek Standard course HSK 2. Je hebt zowel het tekst- als het werkboek nodig.

De werkvormen van deze cursus wisselen tussen:

  • Klassikale uitleg
  • Oefenen in groepjes of tweetallen
  • Rollenspellen

Bij al deze lesvormen ligt de focus op de spreek-en luistervaardigheid. Het studieboek wordt in de les behandeld en het werkboek is voor de zelfstudie om het leren van de taal te bevorderen.

Tijdsinvestering

  • De cursus Chinees niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur bij Babel in Utrecht of in de virtual classroom.
  • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 4 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

  • De voertaal tijdens deze cursus is Nederlands.
  • Als lesmethode gebruiken we het boek Standard Course HSK 2. Je heb zowel het tekst- als het werkboek nodig. Via onze boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen bij de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Je ontvangt een certificaat als je bij 8 van de 9 bijeenkomsten aanwezig bent geweest.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.