Examentraining taalcertificaat Nederlands voor medici B2+

Niveau: Vergevorderd (B2/C1)

Is je taalniveau op niveau B2+ en ga je binnenkort de toetsen Nederlands voor medici (B2+) bij Babel afleggen? Hiervoor is een goede examenvoorbereiding heel belangrijk. Vergelijk het met een sportwedstrijd: alleen met een uitgebreid trainingsprogramma kun je een goed resultaat behalen.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de training

Wil je als academisch beroepsbeoefenaar met een buitenlands diploma in de Nederlandse gezondheidszorg werken? Om in aanmerking te komen voor BIG-registratie, moet je een taalcertificaat op niveau B2+ behalen. Deze examentraining is speciaal ontwikkeld om je voor te bereiden op de toetsen voor het taalcertificaat Nederlands voor medici (B2+). Na het afronden van deze training ben je klaar om de toetsen voor het taalcertificaat Nederlands voor medici (B2+) met goed resultaat af te ronden.

Je kunt aan deze examentraining meedoen als je over taalniveau B2+ beschikt. Beschik je nog niet over B2+ niveau? Doe dan eerst de cursus Nederlands voor Vergevorderden (B2 → C1). Wil je jouw niveau weten? Maak dan onze gratis instaptoets.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • weet je uit welke onderdelen het examen bestaat.
  • weet je welke examenstrategieën je kan toepassen.
  • weet je hoe de verschillende onderdelen worden beoordeeld.
  • ga je vol zelfvertrouwen de toetsen tegemoet.

Methode

Het materiaal van deze cursus bevat veel opdrachten waarmee je zelfstandig kunt oefenen. Tijdens de bijeenkomsten ontvang je persoonlijke feedback op je schrijf- en spreekopdrachten en geven we uitgebreide tips bij de lees- en luisteroefeningen.

Tijdsinvestering

  • De examentraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en 45 minuten.
  • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je minimaal 3 uur per les aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je het lesmateriaal en de opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Nederlands.
  • De eerste les ontvang je het lesmateriaal van de docent.
  • Het belangrijkste doel van deze examentraining is je klaar te stomen voor de toetsen van het taalcertificaat Nederlands medici (B2+), niet om je taalniveau te verhogen.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.