Geschreven door:Liz

Datum : 17 maart 2020 Categorie : Blog

Virtual classroom: volg jouw taalcursus op afstand

Vanwege het coronavirus geven wij alle groepscursussen (en sommige individuele cursussen) in ieder geval tot en met 6 april via de virtual classrooms. Wat betekent dit voor jou als cursist?

Volg jij al een cursus bij Babel?

Wij snappen heel goed dat de huidige omstandigheden veel vragen bij je oproepen. Maar geen zorgen, jouw cursus gaat gewoon door! Via de virtual classroom krijg je les vanuit huis samen met medecursisten en sta je in nauw contact met je docent. Zo kun je onder andere vragen stellen, informatie delen en chatten met medecursisten. De virtual classroom is geschikt voor privé taalcursussen en voor groepscursussen, voor jou of je organisatie.

virtual classroom

Zo werkt de virtual classroom:

De digitale lessen zullen gewoon plaatsvinden op dezelfde dagen en tijden als de oorspronkelijke klassieke lessen en zoveel mogelijk met dezelfde docent(en). Mocht dit toch veranderen, dan krijg je hier uiteraard bericht van. Verder heeft een virtual classroom alle mogelijkheden van een ‘offline’ lokaal + fijne extra tools:

 • Digitaal whiteboard
  Het digitale whiteboard zorgt voor extra interactie in de lessen. Zowel de docent als de cursisten kunnen hierop schrijven, tekenen en doodlen.
 • Screen sharing
  Deze handige functie zorgt ervoor dat de docent met 1 klik zijn scherm kan delen met de cursisten. De cursisten kunnen vervolgens gemakkelijk alle stappen van de docent volgen.
 • Chat
  Stel je vragen en deel je ideeën via de chatfunctie.
 • Live quizzen 
  Test je kennis en taalniveau tijdens een digitale test. Na het maken van een quiz, ontvang je meteen feedback op je resultaten. Zo spoor je snel je knelpunten op en kan er nog effectiever les worden gegeven.
 • Real time notes
  Aantekeningen van de docent kunnen onmiddellijk gedeeld worden met de cursisten via deze tool. Zo hoef je zelf geen aantekeningen meer te maken tijdens de les en kan je je volledig concentreren op de uitleg van de docent.
 • Cloud storage
  In een handomdraai deelt de docent de gebruikte artikelen, documenten en video’s met je. Zo heb je altijd toegang tot het lesmateriaal en raak je niks kwijt. Belangrijke documenten en links worden ook via MyBabel gedeeld.

Wil jij een cursus gaan volgen?

Je kunt je gewoon aanmelden! Onze cursussen die in april starten, gaan (bij voldoende deelnemers) gewoon door. Kunnen we vanwege het coronavirus de lessen niet klassikaal geven, dan worden de cursussen via de virtual classroom verzorgd.

De virtual classroom is niet de enige mogelijkheid waarop je vanuit huis je taalvaardigheden kan verbeteren. We bieden bijvoorbeeld ook e-learningcursussen en e-learning op maat aan. De e-learningcursussen zijn vooral fijn als je op je eigen tempo en in je eigen tijd een nieuwe taal wilt leren. Bij E-learning op maat passen we een cursus aan, zodat deze perfect aansluit op de wensen van bedrijven of cursisten.

E-learningcursussen     E-learning op maat

Onze Service Desk is bereikbaar per telefoon (030-2270008) en e-mail (info@babel.nl). We beantwoorden graag je vragen!

Lees ook: