Geschreven door:Liz

Datum : 17 maart 2020 Categorie : Blog

Virtual classroom: volg jouw taalcursus op afstand

Wij snappen heel goed dat de huidige omstandigheden veel vragen bij je oproepen. Maar geen zorgen, jouw cursus gaat gewoon door! Vanwege het coronavirus geven wij groepscursussen en individuele cursussen via de virtual classrooms. Wat betekent dit voor jou als cursist?

Bekijk ons cursusoverzicht

Volg je taalcursus online

Via de virtual classroom krijg je les vanuit huis samen met medecursisten en sta je in nauw contact met je docent. Zo kun je onder andere vragen stellen, informatie delen en chatten met medecursisten. De virtual classroom is geschikt voor privé taalcursussen en voor groepscursussen, voor jou of je organisatie.

Benieuwd hoe het is om een online taalles te volgen in onze virtual classroom? Bekijk dan hieronder onze demo.

Dit biedt de virtual classroom jou

De virtual classroom alle mogelijkheden van een ‘offline’ lokaal + fijne extra tools:

 • Digitaal whiteboard
  Het digitale whiteboard zorgt voor extra interactie in de lessen. Zowel de docent als de cursisten kunnen hierop schrijven, tekenen en doodlen.
 • Breakout rooms
  In deze virtuele breakout rooms kan je samen met mede-cursisten aan groepsopdrachten werken.
 • Screen sharing
  Deze handige functie zorgt ervoor dat de docent met 1 klik zijn scherm kan delen met de cursisten. De cursisten kunnen vervolgens gemakkelijk alle stappen van de docent volgen.
 • Chat
  Stel je vragen en deel je ideeën via de chatfunctie.
 • Live quizzen 
  Test je kennis en taalniveau tijdens een digitale test. Na het maken van een quiz, ontvang je meteen feedback op je resultaten. Zo spoor je snel je knelpunten op en kan er nog effectiever les worden gegeven.
 • Real time notes
  Aantekeningen van de docent kunnen onmiddellijk gedeeld worden met de cursisten via deze tool. Zo hoef je zelf geen aantekeningen meer te maken tijdens de les en kan je je volledig concentreren op de uitleg van de docent.
 • Cloud storage
  In een handomdraai deelt de docent de gebruikte artikelen, documenten en video’s met je. Zo heb je altijd toegang tot het lesmateriaal en raak je niks kwijt. Belangrijke documenten en links worden ook via MyBabel gedeeld.

Online, maar dan in je eigen tempo

De virtual classroom is niet de enige mogelijkheid waarop je vanuit huis je taalvaardigheden kan verbeteren. We bieden bijvoorbeeld ook e-learningcursussen aan. De e-learningcursussen zijn vooral fijn als je in je eigen tempo en in je eigen tijd een nieuwe taal wilt leren.

E-learningcursussen

Onze Service Desk is bereikbaar per telefoon (030-2270008) en e-mail (info@babel.nl). We beantwoorden graag je vragen!

Lees ook: