Intercultural communication in a business environment

Werk jij in een internationale omgeving? Of ga jij binnenkort bij een internationale organisatie aan de slag? En communiceer jij in het Engels even effectief als in het Nederlands? Je kunt jezelf flink wat misstappen besparen als je je bewust bent van cultuurverschillen op de werkvloer. Op dinsdag 22 september om 16:00 uur geven wij een kosteloze webinar waarin jij leert om effectief om te gaan met cultuurverschillen in een zakelijke context.


In het kort:

Onderwerp? 
Intercultural communication in a business environment

Voor wie? 
Voor iedereen met een redelijke beheersing van de Engelse taal

Wanneer?
Dinsdag 22 september van 16:00 uur tot 16:30 uur

Waar?
Online te volgen, op een plek die voor jou handig is
Voertaal?
Dit webinar wordt in het Engels gegeven
Trainer?
Dit webinar wordt verzorgd door Erick van den Bercken

Til je communicatievaardigheden op een hoger niveau

Hoe jij communiceert op je werk is gedeeltelijk afhankelijk van je persoonlijkheid, maar wordt ook beïnvloed door je culturele achtergrond. In dit webinar gaan we dieper in op de verschillende communicatiestijlen die je tegenkomt in een multicultureel team. We beantwoorden vragen zoals:

  • Hoe creëer je een inclusieve sfeer?
  • Hoe bouw je een goede zakelijke relatie op?
  • Wat verwacht jij van je collega’s en business partners en wat verwachten zij van jou?

Ook delen we verschillende praktische tips met je en bespreken we kort de elementen die invloed hebben op je communicatiestijl op het werk. Denk bijvoorbeeld aan hiërarchie en tijdsbesef. Op het eind is er voldoende tijd om al je vragen te stellen over interculturele communicatie.


Foto Erick van den BerckenOnze taaltrainer

Erick is een zeer ervaren taal- en communicatietrainer en zal dit webinar begeleiden. In zijn trainingen besteedt hij veel aandacht aan de internationale, zakelijke omgeving. Steeds meer bedrijven opereren in een cultureel divers landschap. Hierin hangen taalgebruik en cultuur nauw samen. Erick weet hoe je een open sfeer kan creëren op een internationale werkvloer.