STAP-budget gebruiken voor een taalcursus Nederlands, Engels, Duits of Frans

De fiscale studieaftrek vervalt eind 2021 en het STAP-budget vervangt deze regeling. Het doel van het STAP-budget is dat mensen zich blijven ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Dit geldt voor mensen die een directe band hebben met de Nederlandse arbeidsmarkt.

STAP-budget taalcursussen

Wat verandert er?

Studiekosten en andere scholingsuitgaven zijn sinds 1 januari 2022 niet meer aftrekbaar. Het STAP-budget vervangt deze fiscale regeling. Vanaf 1 januari 2022 kan een STAP-budget aangevraagd worden door werkenden en werkzoekenden. Het maximale bedrag dat aangevraagd kan worden is 1.000 euro. Het is een subsidie. Je hoeft het dus niet terug te betalen. Het kabinet stelt een jaarlijks budget beschikbaar van ongeveer 200 miljoen euro. Dit betekent dat ongeveer 200.000 mensen per jaar gebruik kunnen maken van het STAP-budget.

Een taalcursus Nederlands of Engels volgen met het STAP-budget

Je kunt een cursus Nederlands, Engels, Frans of Duits volgen met het STAP-budget. Heb je een cursus gevonden die je graag wilt volgen? Dan kun je het vooraanmeldformulier invullen. Wanneer we je vooraanmelding hebben verwerkt, krijg je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs dien je op 1 mei op te sturen naar het UWV. Het UWV verwerkt je STAP-aanmeldingsbewijs en laat je weten of je je definitief kan inschrijven met behulp van het STAP-budget. Zodra je de bevestiging van het UWV hebt ontvangen, kun je je via onze website inschrijven.

Gratis niveautest

Het is belangrijk dat je op het juiste niveau instroomt. Wil je je huidige taalniveau bepalen? Maak dan kosteloos en vrijblijvend onze niveautest en krijg een goede indicatie van je huidige taalniveau. Zo kun je de taalcursus kiezen die het best bij je past.

Ook in de virtual classroom

Naast het volgen van klassikale lessen, bieden wij ook de mogelijkheid om een taaltraining online te volgen. De online taalcursussen worden dan gegeven in een ‘virtual classroom’. De virtual classroom biedt je dezelfde leermogelijkheden als les op locatie: interactieve lessen, persoonlijke feedback en ruimte voor je vragen. Maar dan waar jij wilt én met leuke online tools zoals quizzen, virtuele breakout rooms, video integratie en een digitaal whiteboard.

Vragen over het STAP-budget?

Wil je jouw taalvaardigheid verder ontwikkelen? Bekijk dan eens ons aanbod taalcursussen waarvoor je het STAP-budget kunt gebruiken. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze servicedesk. Je kunt ook een mail sturen naar info@babel.nl.

Inschrijfprocedure