Masterclass ‘Het Brein & Talen Leren’

Effectiever Taalonderwijs: Een Masterclass over het Brein en Talen Leren

Wekelijks verschijnen er artikelen en boeken over het inspelen op het ontwikkelende puberbrein of het stimuleren van het oudere brein. Ook ons talenonderwijs kan nog effectiever door kennis over het brein en de psyche van de cursist. Door op de juiste manier in te spelen op het brein wordt het leerrendement verhoogd. Daarom organiseert Babel een masterclass over dit onderwerp.


masterclass brein talen lerenWil je weten:

  • hoe je delen van het brein kunt activeren tijdens de les?
  • hoe je leerrendement kunt optimaliseren?
  • hoe je breinvriendelijk les kunt geven?

 

Kom dan naar deze masterclass waarin het brein centraal staat.

Direct aanmelden


In het kort:

Voor wie? voor iedere taaldocent die het leerrendement van cursisten wil vergroten door te leren over het brein
Waar? Babel Talen, Nieuwegracht 94, Utrecht
Wanneer? donderdag 2 juli van 13:30 uur tot en met 16:30 uur
Kosten? 95 euro
De trainer? Hanneke van Nes


Wat kun je verwachten?

De masterclass bevat de volgende onderdelen:

  • Theoretisch deel over de werking van het brein met betrekking tot het leerproces. De werking van onderdelen van het brein worden op een breinvriendelijke manier uitgelegd. Met deze kennis kan je zelf breinvriendelijker lesgeven en jouw cursisten meer inzicht geven in hoe ze effectief kunnen leren.
  • De zes principes van het breinvriendelijk leren. In een serie van 6 mini talks wordt ieder principe toegelicht, afgewisseld met veel voorbeelden uit de lespraktijk. Hoe leg je bijvoorbeeld grammatica uit op een breinvriendelijke manier? Aan het einde van dit onderdeel heb je een handige lijst met praktische tips die je direct kunt gebruiken in je eigen lessen.
  • Het laatste interactieve onderdeel gaat over hoe de cursist zich voelt tijdens het leerproces. Vaak lopen cursisten tegen blokkades aan, zijn ze nerveus, onzeker, soms zelfs faalangstig. Wat gebeurt er in het brein en hoe ga je hiermee om?

Direct aanmelden


Hanneke - senior taaltrainerHanneke van Nes is een ervaren en enthousiaste taal- en communicatietrainer die een activerende en ontspannen leeromgeving creëert. Zij heeft ruim 27 jaar onderwijservaring en integreert al ruim 10 jaar brein inzichten in haar onderwijs. Zij hecht veel waarde aan gevarieerde, uitdagende en hersenvriendelijke sessies. Haar voornaamste doelen zijn cursisten optimaal te helpen leren, meer zelfvertrouwen te geven en bovenal te genieten van de leerervaring.