Logopedie

Je hebt verschillende cursussen Nederlands gevolgd, kent de woorden en de grammatica, maar toch verstaan, begrijpen mensen je soms niet goed. Je intonatie, ritme, tempo en uitspraak van bepaalde klanken klinken nog niet helemaal Nederlands. Soms kom je misschien onaardiger of onbeleefder over dan de bedoeling is.

Natuurlijk verloopt je communicatie met Nederlanders soepel, maar toch wil je nog enkele klanken of je intonatie verbeteren. Want verstaanbaarheid is meer dan een juiste uitspraak. Een training logopedie biedt in beide gevallen uitkomst! Een veelgehoorde reactie na de training logopedie is: “Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen en durf veel vaker Nederlands te spreken.”

De workshops logopedie:

Wat houdt een training logopedie in?

De logopediste stelt in een intakegesprek vast waar je verbeterpunten liggen. Zij let hierbij op je uitspraak, gebruik van woord- en zinsaccenten, zinsintonatie en ritme. Ook zal zij letten op je spreektempo, stemvolume en stemkwaliteit. Via diverse oefeningen werk je vervolgens gericht aan deze punten en ontvang je direct feedback. Het leuke aan logopedie is, dat je direct hoort dat je vooruitgang boekt. Enkele sessies zijn meestal voldoende om je verstaanbaarheid flink te verbeteren als je er op gaat letten.

Individuele logopedie?

Indien je interesse hebt in individuele logopediesessies, dan kun je contact opnemen met de afdeling Maatwerk via 030-227 0008 of advies@babel.nl. Wij plannen vervolgens een intakegesprek met je in. Tijdens dit intakegesprek stelt de logopediste vast waar je verbeterpunten liggen. Op basis van het resultaat, je wensen en mogelijkheden stellen wij je individuele lesplan op en brengen een offerte uit.

Neem contact op

Lees verder